Факултет „Техника и технологии” бе удостоен с наградата на Ямбол за празника на града

С  наградата на Ямбол по повод празника на града-Свети дух тази година бе удостоен Факултет „Техника и технологии” при Тракийски университет – Стара Загора за значителен принос в развитието на града. Факултетът е единственото висше училище в град Ямбол, което дава значителен принос за обучението на специалисти с висше образование за региона. От основаването си през 1964 година учебното заведение извървява своя път на развитие и днес е образователна институция с традиции и опит в обучението на инженерни и педагогически кадри с висше образование, която заема своето достойно място сред висшите училища, обучаващи студенти в областта на техническите науки.

Церемонията по връчването на наградата се състоя на тържествена сесия на Общински съвет – Ямбол, където кметът Валентин Ревански връчи статуетка на богинята на лова Диана на декана на факултета проф. Ваня Стойкова, която благодари за признанието: „Това е високо признание, което факултетът получава, по случай празника на нашия град, в годината в която отбелязваме 60 години от полагане на основите на висшето образование в Ямбол. Благодарим на кмета г-н Ревански и на Общинското ръководство на гр. Ямбол за наградата и за подкрепата, която винаги сме имали през годините. Няма как в този момент да не благодарим именно на тези, които положиха основите, които създадоха висшето образование в Ямбол и на всички преподаватели които работиха всеотдайно и с висок професионализъм през годините, за които нашата институция беше кауза, за да има факултетът своето днес и да гледа уверено към своето утре.”.

На церемонията присъстваха заместник-ректорите проф. Нели Грозева и доц. Боряна Парашкевова, както и представители на ръководството на факултета през годините назад – проф. Красимира Георгиева – дългогодишен декан и заместник-деканите доц. Станчев и доц. Пехливанова.

Факултет „Техника и технологии” – Ямбол обучава 750 студенти и докторанти, приема ежегодно близо 300 студенти и дипломира всяка година над 200 инженери и магистър-инженери, като дава своя принос в решаване на проблемите, свързани с недостига на инженерни кадри за региона и страната, и за успешната професионална реализация на младите хора от общината.