Стотици кандидат-студенти от цялата страна се явиха на приемен изпит по химия в Тракийски университет

Почти 400 кандидат-студенти от цяла България се явиха на кандидатстудентски изпит по химия днес в Тракийски университет в рамките на редовната сесия. Изпитът, който е вход за специалностите „Медицина”, „Екология и опазване на околната среда“ и „Технология на храните“, изисква отлична подготовка и задълбочени познания от страна на кандидатите.

По традиция заместник-ректорът по учебна и информационна дейност – проф. Нели Грозева и експертите от Учебен отдел на ректората посрещнаха на входа кандидатите и напътстваха настаняването им в 7 големи зали. Запечатаната каса, в която се съхраняват изпитните книжа, бе отворена в присъствието на родители.

В 08:00 часа кандидат-студент от Варна изтегли втори вариант и за трите компонента на изпита – съответно затворени въпроси, отворени въпроси и задачи. Тегленето на изпитния вариант  се извърши в зала 3 –  една от най-големите изпитни аудитории в присъствието на кандидат-студенти, родители, проф. Нели Грозева,  председателя на комисията по проверка на писмените работи – доц. Галина Николова, членове на техническата комисия и квестори. Доц. Николова даде указания на кандидат-студентите във всички изпитни зали и им пожела успех. За организацията и безпроблемното протичане на изпитната сесия се погрижиха десетки квестори и експерти от учебния и информационния отдели на университета.

Екипът на Тракийски университет пожелава успех на всички кандидат-студенти и ги очаква в своята академична общност през новата учебна година.

Детайлна информация за кандидат-студентския прием за академичната 2024/2025 година е достъпна тук – https://trakia-uni.bg/bg/admission/admission-after-secondary-education/