Комисията по безопасност на движението по пътищата

В Областна администрация днес се състоя редовно заседание на Комисията по безопасност на движението по пътищата, председателствано от областния управител Ива Радева.

Главен инспектор Димитър Димитров от ОД МВР изнесе информация за пътнотранспортните произшествия в Старозагорска област от началото на годината до този момент. Статистиката показва, че от 1 януари 2024 г. до днес в областта са регистрирани 150 тежки произшествия с пострадали лица. Общият брой на загиналите при ПТП е десет души, от които шестима водачи, двама пътници и двама пешеходци. Тежко ранените лица в катастрофи през 2024 г. са осем души.

На 12 юни т.г. е издадено разрешение за основен ремонт на път III-5504 “Мъдрец – Искрица – Медникарово – п.к. Обручище”. Ремонтните дейности са започнали с откриването на строителна площадка, съобщиха от ОПУ-Стара Загора. Предстои стартирането на проекти за цялостен ремонт в участъците Шипка –Дунавци и Крън – Хаджидимитрово. Изработен е и проект за обект “Летище Стара Загора – АМ Тракия“. Подменени са липсващи и увредени пътни знаци по републиканската мрежа в Старозагорска област, добавиха от ОПУ-Стара Загора.

На срещата стана ясно, че се очаква подписването на договор, въз основа на който да започне освежаване на пътната маркировка в различни участъци в областта, както и промяна в организацията на движението на изхода на село Богомилово.