За участие в предсрочния парламентарен вот на 27 октомври са регистрирани 22 партии и 9 коалиции, сочат данни от регистъра на ЦИК.

Ето и кои са водачите на парламентарно представените политически формации в Стара Загора:

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров оглавява листата на ГЕРБ-СДС за предстоящите извънредни парламентарни избори на 27 октомври. Индикациите от негова страна обаче са да остане на кметския пост и след вота, а като мотив за решението да участва в битката за НС е, че бил част от екипа по създаване на предизборната програма и ще може да постави местните проблеми на национално ниво. В останалите парламентарно представени партии и коалиции липсват особени изненади и първите места за познати лица и досегашни народни представители. Искра Михайлова води листата на Възраждане, първи сред кандидати за депутати от ПП-ДБ е Радослав Рибарски, а Драгомир Стойнев отново е водач на БСП-Обединена левица. В листата на ИТН лидерското място отново е за Александър Вълчев, а първа в листата на Величие пак е Красимира Петкова Нинова-Катинчарова. Крилото на ДПС около Пеевски е с водач в Стара Загора Халил Летифов, а формацията около Ахмед Доган е водена в региона от Севим Али.

Според социолозите, извън парламентарно представените партии, с най-голям шанс за място в следващото НС е МЕЧ на Радостин Василев. Нейната листа в 27-ми МИР Стара Загора е водена от Кирил Веселински.