Успешен 4-ти кръг за “Берое” и “Казанлък” в женското волейболно първенство

Волейболистките на “Берое” записаха втора победа в НВЛ-жени, след като надиграха категорично “Раковски” в Димитровград с 3:0 гейма (25:21, 25:23, 25:16).
Старозагорки доминираха през почти целия двубо, като единствено в ключовите моменти на втория гейм, момичетата от “Раковски” се доближиха на точка-две от съперника, но не успяха да го преодолеят и загубиха на 23. Иначе в първата част гостите победиха на 21 точки, а в третия бяха още по-убедителни за 25:16.
Най-резултатна бе Дани Найденова с 15 точки (2 блокади), с 14 се отчете Радостина Маринова. За димитровградския тим Стиляна Чакърова завърши със 7 точки.
Драматична победа записа и тимът на “Казанлък Волей”. В своята зала „Багира“ домакините изковаха труден успех над “Славия” с 3:2 гейма, въпреки че гостите бяха подсилени от опитните Страшимира Симеонова и Ася Динова.
В първия гейм столичанки взеха ранен аванс и без много проблеми спечелиха частта на 21. Те бяха по-концентрирани и началото на втория гейм, но след 10-ата точка изпуснаха инициативата и казанлъчанки се възползваха, за да изравнят след 25:21. Същият резултат се повтори и в гейм номер 3, който бе на сметката на “Казанлък Волей”. В 4-тия отборите бяха на близко разстояние един от друг до 20:19 за “Славия”, когато “белите” направиха серия от 5:0 и вкараха мача в тайбрек. Там отборът домакин започна силно и макар впоследствие да се наложи да отразява мачбол, в крайна сметка ликува след 16:14 точки.
Топреализатор бе Селин Салим с 20 точки, 18 добави Патрисия Йончева. За “Славия” Никол Данкинова завърши с 25 точки и бе над всички (2 аса, 3 блокади.
В следващия кръг, на 15 ноември, “Казанлък” среща “Левски”, а “Берое” е домакин на шампиона “Марица”.