Засилва се търсенето на складови помещения

Засилва се търсенето на складови помещения в Стара Загора. Цените достигат до 580 евро на кв.м. Пандемията е повлияла положително на търсенето на промишлени помещения ново строителство.

На пазара на наеми на складове в Стара Загора търсенето е насочено предимно към по-малки помещения с площ от 100 кв. м. до 200 кв. м, като задължително условие на наемателите е складовете да разполагат с офис част или малък шоурум. Наемите на новите складови помещения в Стара Загора са между 2 евро и 3 евро на кв. м, разказаха брокери. Складове под наем търсят големи български и чуждестранни компании.

В Стара Загора пазарът на покупко-продажби на индустриални имоти е доминиран от търсенето на складови помещения ново строителство. Купувачите са два вида – инвеститори с цел отдаване под наем или търсещи помещения за собствено ползване. Цените в Стара Загора варират от 480 евро до 580 евро на кв. м в зависимост от местоположението, комуникациите и други критерии.

През последните месеци има повишено търсене на складови помещения за покупка. Купувачите са основно малки компании на местно ниво, търсещи обекти с цел отдаване под наем. Основна причина за това са ниските, дори отрицателни лихви по депозитите в банките.

Пандемията е повлияла положително на търсенето на промишлени помещения ново строителство в Стара Загора.

Причината е в повишението с над 10% на цените на жилищата в града. Това доведе до пренасочване на търсенето на част от купувачите с цел инвестиция от жилищни в индустриални имоти с площ около 200 кв. м, казват брокери.