“Берое” не срещна трудности в Димитровград и се класира не полуфиналите в НВЛ-жени

“Берое” си уреди среща с шампиона “Марица” на полуфиналите в НВЛ-Жени, след като с лекота отстрани “Раковски” (Димитровград) с 2:0 победи в първата плейофна фаза. След успеха с 3:1 във вторник в Стара Загора, днес волейболистките на Страхил Балов спечелиха със същия резултат и като гост. (25:22, 25:14, 20:25, 25:17).

В първия гейм опитът на “зелено-белите” се оказа решаващ в края и въпреки че имаха известни затруднения, в крайна сметка го спечелиха с 25:22. Това им позволи да подходят с още повече увереност във втората част и за по-малко от 20 минути да я приключат след 25:14. По подобие и на първия мач, отново последва отпускане в третия гейм, от което “Раковски” извлече полза и намали след успех в него с 25:20. Четвъртата част бе равностойна и в началните разигравания никой не успя да вземе превес, но след 10-ата точка “Берое” се откъсна и спечели двубоя след 25:17.

Полуфиналната серия се играе по същия регламент – 2 от 3. Първият мач е в Пловдив на 13 март, вторият е в Стара Загора на 16-ти, а евентуалният трети – пак в Пловдив на 19 март.

Другият финалист ще стане ясен след сблъсък между “Левски” и ЦСКА.