Поетесата Светлана Николова е част от Есенни литературни дни

Поетесата Светлана Николова се среща с гости на разговор в Изложбена зала „Лубор Байер“ на 2 октомври 2024 г.(сряда) от 17.30 ч. Събитието се провежда с подкрепата на Община Стара Загора и издателство „Изида“. То е част от традиционните Есенни литературни дни в Града на липите.

Светлана Николова е филолог, журналист и PR, притежава и магистърска степен по „Дипломация и международни отношения“. От 2017 г. работи в образователната сфера като зам.-директор на професионалната гимназия „Захари Стоянов“ в Харманли, специализирала е „Организация и управление на образованието“.

Занимава се активно с обществена дейност, радетел е за съхранението и популяризирането на националната културна ценност „Изворът на Белоногата“ до Харманли. През 2022 г. получава национален приз „Доброволец на годината“ за опазване на културното наследство.

Светлана Николова е автор на стихосбирките „Дъждовни магистрали“, (обявена за „Книга на 2014 г.“ от КДК Хасково в рамките на Националния конкурс „Южна пролет“ 2015) и „На раменете ми“, издадена през 2023 г. с подкрепата на Министерство на културата.

Носител е на над 50 национални и международни награди за поезия и проза. Нейни творби са включени в антологии и сборници за поезия и проза, превеждани са на френски и арабски език.