„Огънят на любовта“ ще съчетае танцово и филмово изкуство, за да прехласне зрителя

Впечатляващ нов спектакъл „Огънят на любовта“ подготвя екипът на Детско-юношеския танцов състав „Загорци“. Идеята на ръководителите Диляна и Николай Апостолови е да разкажат по един по-различен начин своята история за любовта в съчетание на танцово и филмово изкуство, на съвремие и минало в едно.

Спектакълът „Огънят на любовта“ се организира с подкрепата на Община Стара Загора по Програма „Култура“. Премиерата е предвидена за 30 октомври 2024 г., сряда, а мястото е Културен център – Стара Загора.

Интересното е, че освен на танцовите хореографии, зрителите ще станат свидетели и на мултимедийни филмови елементи, преплетени в сюжета. Трите любовни истории ще ни пренесат в три фолклорни области – Пиринска, Тракийска и Шопска. За филмовата част, режисура и сценарий огромно съдействие на ДЮТС „Загорци“ оказват Младежка театрална студия „Сцена 99“ в лицето на Христофор Недков и неговите талантливи актьори. За заснемане, режисура и монтаж на филмите доверието е гласувано на Рая Гънчева, ученичка от 11-и клас в ГПЧЕ „Ромен Ролан“. Въпреки крехката си възраст, през последните години тийнейджърката се доказа като изключителен творец и завоюва редица отличия и награди за късометражно и игрално кино.