Заповед на Община Стара Загора спира движението в отсечки от 3 старозагорски улици

Заповед спира движението на личен и договориран транспорт и на МПС-та, извършващи транспорт за собствена сметка, по участъци от 3 централни старозагорски улици. Временната промяна важи само за 26 октомври 2024 г. Заповедта е подписана от арх. Мартин Паскалев, зам.-кмет с ресор „Устройство на територията, строителство и безопасност на движението”, оправомощен със Заповед № 10-00-2470/20.09.2024 г. на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров.

Заповедта важи за следните улици:

∙                                      ул. „Хаджи Димитър Асенов”, в отсечката от бул. „Цар Симеон Велики” до ул. „Свети Княз Борис” за времето от 9.00 до 13.00 часа;

∙                                      ул. „Свети Княз Борис”, в отсечката от ул. „Хаджи Димитър Асенов” до бул. „Митрополит Методи Кусев”, за времето от 9.00 до 18.00 часа;

∙                                      ул. „Захари Княжески”, в отсечката от ул. „Свети Княз Борис” до ул. „Лубор Байер” от 9.00 до 18.00 часа.

Основанието, на което се позовава заповедта на арх. Мартин Паскалев, е чл. 44, ал. 2 и чл. 44, ал.1, т. 8 от ЗМСМА, както и на основание чл. 165, ал. 1, т. 8 от Закона за движение по пътищата. Целта е да се осигури безопасното организиране и провеждане на изборите за народни представители на 27 октомври 2024 г., както и да се опазят общественият ред и безопасността на движението.

Нормалното движение на превозни средства да се възстанови незабавно след приключване на съответните мероприятия, съгласно Изборния кодекс, се нарежда още в заповедта.