„Берое“ отстъпи на „Левски Лукойл“ в НБЛ

„Берое“ пропиля аванс от 9 точки и в крайна сметка загуби с 68:78 точки гостуването си на „Левски“ в НБЛ при мъжете. Двубоят бе изключително равностоен до края на третата част, като зрителите в залата станаха свидетели на 28 смени на водачеството и седем равенства.
Филип Виденов пое инициативата да води „Берое“ напред и старозагорци имаха минимален аванс през първата четвърт. Серия на гостите от 8:0 им даде преднина от девет в средата на втория период, като „Левски“ я прекъсна след цели четири минути без кош и от своя страна
реагира с девет безответни точки, за да направо пълен обрат.
На полувремето беройци все пак бяха напред с 38:35, а надлъгването продължи и в третата четвърт, като никой не успяваше да вземе сериозно предимство. Домакините избухнаха със серия от 11:0 в началото на последния период, която определи и победителя в мача.
По 18 точки за успеха реализираха Станимир Маринов и Божидар Аврамов, а за „Берое“ по 14 отбелязаха Александър Янев, Филип Виденов и Тихомир Желев.
Пет кръга преди края на редовния сезон „Берое“ е сигурен за петото си място след края му и вече е с мисъл за плейофите. В следващия кръг на 6 април старозагорци гостуват на „Рилски спортист“ в Самоков.