Нигерийски таран дойде на проби в “Берое”

Нов нападател пристигна на проби в лагера на „Берое“, обяви официалният сайт на клуба. Това е 21-годишният нигериец Съндей Адетунджи, който вече проведе и първото си занимание под ръководството на Александър Томаш. Таранът ще се опита да убеди треньорския щаб да му предложи договор за следващия сезон.

Това е първи възможен трансфер на нападателя извън пределите на родината му, като до момента той е играл само за два отбора там – „Шуутинг Старс“ и „Абиа Уориърс“. През миналия сезон високият 191 см африканец бележи 14 гола и записва 6 асистенции в 27 мача и това го превръща и в най-резултатният играч за „Абиа“ в рамките на една кампания.
През август 2017 обаче Адетунджи получава изключително неприятна фрактура на ръката, която го вади от игра за 8 месеца, до март тази година.


Според информации в родината му, договорът на Адетунджи с „Уориърс“ изтича през това лято и той ще бъде свободен агент. Нигериецът ще бъде евентуална алтернатива на Мартин Камбуров, тъй като се очаква румънецът Серджиу Негруц да бъде освободен от „Берое“ след края на сезона.