За шести път в Кирилово се събраха за Празник на черешата

Традиционният Празник на черешата в село Кирилово и тази година предложи пъстро тържество. Над 3 часа продължи веселбата в центъра на селото, а музикално-танцов поздрав към жителите и гостите отправиха състави от Стара Загора и Гълъбово, както и местните самодейци.

“Благодаря на всички вас, които всяка година сте част от празника, посветен на сладкия и емблематичен за нас плод”, приветства гостите кметът на населеното място Станимира Маринова. Тя изказа благодарност на зам.-председателя на Народното събрание Емил Христов, депутатите Радостин Танев и Борис Кърчев, както и на общинските съветници Милена Желева и Нели Калнева, за закупуването на народни носии за малките лазарки от местното читалище. Кметът на Кирилово подчерта, че благодарение на сладкарския базар миналата година и гостите на празника е била закупена и още една носия.

Отново вкусът на сочния плод бе представен чрез различни ястия и питиета, а жури излъчи най-добрите кулинарни изкушения. Организаторите бяха подготвили още тематична изложба от детски рисунки, както и бе показана реколта на производители от региона.

Веселието в старозагорското село бе организирано и тази година от местното кметство и НЧ “Изгрев – 1921”, с подкрепата на Община Стара Загора.