Нов парк за отдих и спорт Гълъбово

Петкратната световна шампионка по борба Станка Златева се включи в демонтративните срещи по плажна борба, които бяха част от програмата при откриването на новия парк „Езерото“ в Гълъбово. Лентата бе символично прерязана от изп.директор на фирмата-инвеститор Красимир Ненов и кмета на общината Николай Тонев.

Новопроектираният и изграден парк „Езерото“ в квартал „Втори“ предлага на жителите и гостите на гр.Гълъбово места за отдих на метри от прохладата на язовир „Розов кладенец“. Проектът, разработен съвместно от екипите на Община Гълъбово и фирма от региона, е изцяло съобразен с нуждите на местните жители и максимално ефективно използва естествените възможности на терена.
Новите придобивки на парка включват и две обезопасени спортни игрища със специализирана тревна настилка и пясъчно поле, предлагащо атрактивни изживявания за любителите на плажни спортове. Възможностите за активност на открито се допълват от напълно оборудвана фитнес зона.
За най-малките посетители на парка има специално конструирана площадка, отговаряща на всички актуални изисквания за безопасност. Прохладен фонтан и дървени беседки добавят към чара на парка, от който може да се наблюдават и множеството редки птици, привлечени от водите на „Розов кладенец“. За оптималния комфорт на посетителите са осигурени още и удобна автобусна спирка, паркоместа, санитарни помещения, ефикасно осветление, физическа охрана и система за видеонаблюдение.