Десет години клиника “Трошев”

Днес, 5 юли, се навършват 10 години от създаването на очна клиника „Трошев”.

Равносметката в цифри:
1) близо 70 000 извършени прегледи;
2) 10 000 операции, 8 000 от които за лечение на катаракта, над 600 за глаукома и 150 витреоретинални операции от висшия пилотаж в офталмологията;
3) хиляди доволни пациенти на възраст 0 до 99+ години;
4) десетки участия в български и международни офталмологични форуми;
5)десетки изнесени здравно-информационни беседи, придружени със скрининги, в малки населени места, където достъпът до здравна грижа е ограничен.

И всичко това благодарение на ръцете, умовете и сърцата на: д-р Станимир Трошев, д-р Денислав Трошев, д-р Галина Аносова, д-р Галина Атанасова, д-р Милена Бозова, д-р Милен Енев и неуморните усилия на целия специализиран персонал на клиника „Трошев”, и разбира се, прекрасното партньорство с д-р Лукан Мишев.
Като основни направления на работа през годините, които се ползват с изключително високо доверие от страна на пациентите, се откроиха хирургичното лечение на катаракта и глаукома. Изключителна възможност и удобство за хората от региона се оказа осъществяването на витреоретиналните хирургични процедури в клиника „Трошев”, извършвани от един от най-успешните млади офталмохирурзи в страната, д-р Лукан Мишев.
Все повече стават и пациентите, които търсят специалистите на клиниката с желанието да премахнат очилата си завинаги. 10 % от всички пациенти, преминали през рефрактивна хирургия за замяна на естествената леща се насочват към избора на мулфтифокални очни импланти, като тенденцията е броят им да се увеличава.
Непрестанните инвестиции в специалисти, апаратура от последно поколение, създаване на мрежа от партньорства с водещите фигури в бранша бяха и ще бъдат основа за растеж и подобряване на офталмологичната грижа в клиника „Трошев” и през следващите 10 години.

Телевизия Стара Загора честити юбилея на клиника “Трошев” и желае на целия екип здраве, щастие и успехи!