Мирела Демирева е трета в анкетата „Атлет на година“ 2019, Ивет отново е №1

Състезателката на СК „Берое“ Мирела Демирева зае трето място в традиционната анкета „Атлет на годината“ на специализираното списание „Атлетика“. За пети път първата позиция е за спринтьорката Ивет Лалова. Тя заслужи признанието след успешен летен сезон, в който покри нормативите на 100 м (11.08) и 200 м (22.45) за олимпийските игри в Токио 2020, където ще участва на най-големия световен спортен форум за пети път.
Лалова спечели по две победи за България на 100 м и 200 м на европейското отборно първенство във Вараждин, Хърватия и на балканския шампионат в Правец пред хиляди родни фенове. Тя имаше призови места в турнирите от „Диамантената лига“ и няколко победи за турския си клуб „Енка“.
Най-тежкото и престижно състезание за годината бе световното първенство в Доха, Катар, където Ивет достигна финала на 200 м и зае седмото място, като остана близо до медалите.
Подгласничката на Ивет в анкетата е Радослава Мавродиева, която спечели балканската и европейската титли на гюле в зала и само неприятна контузия й попречи да продължи победния си ход през лятото.
Атлет на България за 2016-а и 2018-а Мирела Демирева също покри олимпийския норматив на скок височина за Токио 2020, спечели победи на европейското отборно първенство и балканския шампионат и се класира на финала на световното в Доха, но там се представи доста под възможностите си. Демирева, която за поредна година се състезава на клубно ниво за старозагорския „Берое“, се класира четири пъти в тройката на турнири от „Диамантената лига“ през 2019-а.