Друг път животът пречи на нашите планове за упражнения.

Друг път животът пречи на нашите планове за упражнения.

Освен това няколко заявиха, че усещат повишена компресия и съпротивление около тазобедрената става, което затруднява ходенето. И накрая, изследователите не откриха значителни разлики между мускулната активност на бедрата и бедрата и при двете тренировки.

В крайна сметка проучването разкри, че всички резултати, предоставени от тонизиращите капри, са незначителни, което прави покупката на тези панталони (по $50 за чифт) донякъде скъпа опция, която със сигурност не осигурява „50% увеличение на мускулните тренировки“, както се твърди в рекламата на продукта. Въпреки това имам клиенти и участници във фитнес групи, които се кълнат, че носят тъкани, които притискат бедрата и бедрата им, защото се наслаждават на визуалния ефект на намаления размер. Докато тези видове тъкани не възпрепятстват обхвата на движение и функционирането на модела на движение (включително способността за нормално дишане), обикновено не се опитвам да убедя клиентите си да избягват да ги носят.

Психологическият тласък, осигурен от носенето на панталони, които карат клиента да се чувства по-добре от начина, по който изглежда, може да добави към мотивацията, необходима за придържане към тренировъчна програма, особено в среда като фитнес зала, където членовете често се сравняват с другите по отношение на външен prostaline най ниска цена вид. Ето защо, когато моите клиенти питат за ефективността на носенето на тъкани, които обещават да „оформят и тонизират“ телата им, аз отговарям, като им уведомявам, че всеки допълнителен „ръб“, който биха могли да изпитат, има повече общо с техните възприятия за това как тъканта ги кара да се чувстват. В края на краищата, както научно, така и анекдотично, е установено, че чувствата на човек относно преживяването на упражнения могат да определят дали той или тя ще продължи да бъде мотивиран да положи работата, необходима за постигане на цели, свързани с фитнес и здравето. Например, положителното възприятие за тренировка, в която клиентът успешно се е справил с поставените предизвикателства и се чувства, че е част от сплотена група (напр. подобно на други трениращи по отношение на характеристики като външен вид), ще извърви дълъг път към мотивирането този клиент да се върне отново за следващата си тренировка.

Както при повечето други продукти, свързани с упражнения, които обещават твърде много и са недостатъчни, въз основа на проучването на ACE, Fila Toning Resistance Tight Capri не отговаря на твърденията си за постигане на невероятни резултати за половината от времето. В крайна сметка това е плътно прилепнал панталон, който може да предложи визуален ефект на отслабване по време на употреба, но не предлага значително увеличение на изгорените калории или активиране на мускулите, което ги прави може би малко по-повдигащи, отколкото тонизиращи.

Рекламите на EasyTone на Reebok изглеждаха като сбъдната мечта – те представяха красиви жени, които твърдяха, че можете да получите тонизирани подколенни сухожилия, прасци и задните части, като се разхождате в тонизиращи обувки.

Прекалено хубаво, за да е истина? Федералната търговска комисия (FTC) смята така. В сряда Федералната търговска комисия заяви, че Reebok се е съгласил да плати 25 милиона долара за възстановяване на потребителски суми и такси за сетълмент за измамната си реклама на EasyTone.

FTC се оплака, че „Reebok погрешно твърди, че ходенето с обувки EasyTone е доказано, че води до 28 процента повече сила и тонус в мускулите на седалището, 11 процента повече сила и тонус в мускулите на подколенното сухожилие и 11 процента повече сила и тонус в мускулите на прасеца, отколкото обикновените обувки за ходене.”

Като ваш наблюдател на тренировките, проучването на ACE от 2010 г. установи, че обувките не отговарят на твърденията си.

Какво мислиш?

Движете се и продължавайте да се движите – това е последователно послание за общественото здраве от известно време по отношение на предотвратяването на рак на гърдата и повишаването на общото благосъстояние. Редовната физическа активност е установена стратегия за намаляване на риска от рак на гърдата.

Много проучвания установяват, че най-физически активните жени са с 25% по-малко вероятно да развият рак на гърдата, отколкото най-слабо активните жени. По-новите проучвания хвърлят още повече светлина върху важността да останете физически активни – от по-млада възраст през менопаузата и след това – за предотвратяване на това смъртоносно заболяване.

Когато става въпрос за риск от рак на гърдата, фитнесът наистина има значение. В голямо проспективно проучване, което оценява кардиореспираторната годност при жени на възраст 20-83 години, жените с най-високи нива на фитнес са с 55% по-малко вероятно да умрат от рак на гърдата – а тези с най-ниски нива на годност имат най-висок процент на коригирана възраст гърда смъртност от рак. Жените с умерено ниво на фитнес са имали 33% по-нисък риск от смърт от рак на гърдата.

Този резултат се запазва дори след контролиране на фактори като индекс на телесна маса, тютюнопушене, пиене, употреба на контрацептиви и естроген и фамилна анамнеза за рак на гърдата. Поддържането и поддържането във форма не е гаранция, че няма да получите рак на гърдата, но изглежда значително намалява риска.

Друго проучване установи, че повече е по-добре по отношение на обема на упражненията. Жените с висока обща физическа активност (1 час на ден бързо ходене) са имали значително по-нисък риск от рак на гърдата в сравнение с жени с ниски количества активност (

Два урока тук – умерените упражнения, като бързо ходене, могат ефективно да намалят риска; и дори да не сте активни сега, не е твърде късно да се раздвижите и да намалите риска от рак на гърдата.

Смята се, че възпалението е възможен рисков фактор за рак – такъв, който може да бъде модифициран с дългосрочен навик на редовни упражнения. Проучването за физическа активност и превенция на рак на гърдата в Алберта установи значително по-малко c-реактивен протеин (CRP) – маркер за възпаление – при активни субекти в сравнение с неактивните контроли. Ефектите са още по-големи при жени с високо изходно ниво на физическа годност – но след коригиране на промените в приема на диетични фибри, разликите вече не са значителни. Изследователите смятат, че разликата в CRP е свързана със загубата на мазнини и стигат до заключението, че докато възпалението може да бъде намалено с упражнения, са необходими повече изследвания. Други проучвания показват както положителен, така и неутрален ефект на упражненията върху CRP. Като се има предвид факта, че упражненията могат да помогнат за предотвратяване на наддаване на тегло, да подпомогнат загубата на тегло и да предотвратят повторното натрупване на тегло след загуба на тегло, това все още може да бъде важен начин за поддържане на възпалението под контрол.

Предотвратяването на рак на гърдата е една от многото отлични причини за упражнения, които всяка жена трябва да приеме много сериозно. Има много рискови фактори, които не можем да променим – като възраст, пол, генетика и етническа принадлежност – но да се ангажираме да станем и да останем физически активни е нещо, което всички можем да направим, за да намалим риска от рак на гърдата по мощен начин.

Защо не обуете обувките си за ходене и да се завъртите днес? Още по-добре, поканете най-добрата си приятелка, баба, леля, майка, сестра или дъщеря тийнейджърка да се присъединят към вас.

Препратки

Peel JB, Sui X, Adams S, Hebert J, Hardin J, Blair, S. Проспективно изследване на кардиореспираторния фитнес и смъртността от рак на гърдата. Med Sci Sports Exerc 2009 Apr;41(4):742-8.Eliassen AH, Hankinson SE, Rosner B, Holmes MD, Willett WC. Arch Intern Med. 2010 Oct 25;170(19):1758-64.Физическа активност и риск от рак на гърдата при жени след менопауза.Friedenreich C, Neilson HK, Woolcott CG, Wang Q, Stanczyk FZ, McTiernan A, Jones CA, Irwin ML, Yasui Y, Courneya KS. Изпитване за физическа активност и превенция на рак на гърдата в Алберта: промени в маркерите на възпаление в едногодишна интервенция с упражнения сред жени в постменопауза. Рак Prev Res (Фила). 7 октомври 2011 г. [Epub преди печат]

Не просто носете любимата си рокля на следващото си празнично парти – разтърсете я! Отслабнете мазнините и развийте чиста мускулатура с тренировка за цялото тяло, която можете да правите у дома, когато имате няколко свободни минути.

Имали ли сте някога дни, в които чувствате, че Вселената заговорничи, за да ви попречи да постигнете вашите фитнес цели? Дори и най-отдадените фитнес ентусиасти се сблъскват с предизвикателства да останат активни. Понякога сами се саботираме. Друг път животът пречи на нашите планове за упражнения. Вижте този списък с често срещани фитнес саботьори и научете как да се борите с тях с практически стратегии, които наистина работят:

1. Стрес

Когато сте в краен срок за работа или децата са болни, може да почувствате, че не можете да се справите с още едно нещо, включително упражнения. Но отделянето на време за бърза разходка или тренировка е едно от най-добрите неща, които можете да направите по време на силен стрес. Упражненията помагат за облекчаване на стреса, тревожността и депресията и помагат за повишаване на настроението ви, което ви позволява да се справите с каквото и да сте изправени. Дори кратка тренировка е по-добре от нищо.

2. Нереалистични очаквания

Начинаещите трениращи се разочароват, когато очакват големи резултати твърде скоро след започване на фитнес програма. Тъй като не са загубили огромно количество тегло или са развили коремни мускули от шест пакета само след седмица или две упражнения, те хвърлят кърпата. За да избегнете тази грешка, си поставяйте реалистични цели и упражнявайте изключително търпение. Не можете да отмените 10 години заседнал начин на живот за една седмица ходене. Ако се придържате към режим, тялото ви ще реагира на упражненията. Необходими са поне шест седмици редовни упражнения, а понякога и повече, за да започнат физиологичните промени.

Нарича се тренировъчен ефект. Ще разберете, че се случва, когато тренировките ви започнат да се чувстват по-лесни; когато можете да понасяте по-дълги, по-трудни упражнения; и когато можете да вършите домакинска работа, работа в двора или да се изкачвате по стълби с по-малко усилия.

3. Претрениране

Изискващите ежедневни тренировки без планирана почивка няма да ви помогнат да постигнете целите си по-бързо. Вместо това, това ще подкопае напредъка ви. Претренирането се случва, когато натоварването с упражнения е прекомерно в зависимост от времето, което е разрешено за възстановяване. Претоварването на системите на тялото води до намалена производителност. Препоръчва се ден или два почивка от енергични упражнения всяка седмица за почивка и възстановяване. Това може да стане чрез комбинация от планиране на дни за почивка във вашия фитнес план и редуване на тежки и лесни тренировки. Например кръстосаната тренировка, замяната на няколко бягания с плуване или колоездене, е друг ефективен начин за избягване на претрениране, но все пак се препоръчват планирани дни за възстановяване.

4. Неочакваното

Щяхте да се разхождате след работа, но сега сте помолени да работите до късно. Или може би сте планирали да плувате, но след това разбирате, че басейнът е затворен за поддръжка. Животът се случва и вие можете или да вдигнете ръце и да кажете „забравете го“, или да го приемете и да се завъртите с него. Устойчивостта е способността ви да се възвръщате бързо от изненадите и неуспехите в живота. Това може да се подобри с практика. Стратегиите включват практикуване на добра грижа за себе си, като правилно хранене, добър сън и редовно упражняване, заедно с култивиране на добри взаимоотношения, практикуване на оптимизъм, предприемане на решителни действия и т.н. Когато станете по-издръжливи, е по-малко вероятно да се откажете от тренировката си когато нещо се появи. Вместо това ще можете бързо да промените плановете си и да продължите напред.

5. Отрицателен саморазговор

„Толкова съм мързелив, никога няма да бъда във форма;“ „Тази седмица дори не спортувах веднъж;“ “Аз съм такъв неудачник.” Бихте ли говорили с приятел или любим човек по този начин? Слушането на негативни саморазговори не е мотивиращо, така че какъв е смисълът? Отрицателният саморазговор само унищожава вашата увереност и мотивация до точката, в която не можете да визуализирате успеха. Но не е нужно да се примирявате с това. Следващия път, когато разпознаете критична мисъл, спрете я и я заменете с положителна мисъл, като тази: „Толкова се гордея със себе си, че се разхождам днес по време на обяд. Отне много усилия, но го направих.” Промяната в поведението е трудна. Отдайте си заслуга за всяка стъпка, която правите към вашите фитнес цели. Практикувайте умишлено да си давате положителна обратна връзка и гледайте как мотивацията ви се издига.

Допълнителни ресурси

Американски колеж по спортна медицина PBS University of MichiganHelpGuide.org

Преглед на PDF

Насърчаването на фитнес за младежи в училищата чрез физическо възпитание и активност е по-трудно през последните години поради нарастващия брой бюджетни ограничения. В опит да помогне на преподавателите да интегрират здравето и фитнеса в обучението в класната стая, ACE предлага подходяща за възрастта учебна програма за деца от 3-5 и 6-8 клас. Насочена към обучение на учениците за опасностите от наднорменото тегло и важността на здравословния начин на живот, нашата БЕЗПЛАТНА информация за Operation FitKids® се предлага като обществена услуга от ACE.

Безплатна учебна програма за операция FitKids

Не е тайна, че лошото хранене и липсата на активност излагат днешните младежи на риск от развитие на животозастрашаващи заболявания с напредване на възрастта. Според Американската сърдечна асоциация около 1 от 3 деца (на възраст 2-19 години) са с наднормено тегло (на или над 85-ия персентил на индекса на телесна маса) и около 1 от 6 са с наднормено тегло (на или над 95-ия персентил на индекса на телесна маса). ).

Децата трябва да научат за екстремните опасности от наднормено тегло и затлъстяване, както и да се занимават с ежедневни дейности, базирани на фитнес. Какъв по-добър начин да направите това от това да го интегрирате в ежедневната учебна програма. Американският съвет за упражнения® е сериозен по отношение на инициативата си да достигне до днешната младеж. Тази безплатна онлайн учебна програма от седем урока Operation FitKids® е достъпна както за класната стая от 3-ти до 5-ти клас, така и за ниво от 6-ти до 8-ми клас. Въпреки че уроците и техните дейности са представени по независим начин, можете да интегрирате концепциите на уроците в съществуващите си учебни програми.

Безплатна учебна програма по фитнес за младежи: 3 – 5 клас

ИЗТЕГЛИВъведение в учебната програма Писмо от Cedric X. Bryant, Ph.D, FACSM Начини за използване на учебната програмаУрок 1: Движете се Groove As You Eat, за да спечелите фитнес – Разберете пирамидното хранене на детето за активност – Разберете плана за насоки MyPlateУрок 2: Помогнете на Smart Kids за Liquid Lookout Fitness – Обяснете важността на нашите сърца и младата скала RPE Хранене – Определете какво да пиете за здравословна и правилна хидратацияУрок 3: Walk this Way/Snack Attack Fitness – Знайте своите стъпки и техники за безопасно ходене Хранене – Определете избора на здравословни закускиУрок 4: Напомпайте/колко да ядете Фитнес – Обяснете важността на силовите упражнения Хранене – Обяснете етикета на храната и нейните компонентиУрок 5: Затегнете/намалете мазнините Фитнес – Демонстрирайте упражнения за укрепване на мускулите Хранене – Избройте начини за намаляване на мазнините и калориите в ястията за бързо храненеУрок 6: Отпуснете се/закуска…не го пропускайте Фитнес – Обяснете ползите от разтягането Хранене – Разберете важността на закусванетоУрок 7: Обединяване на всичко Фитнес – Съберете уроци 1-6, за да постигнете здравословен, активен начин на живот Хранене – Съберете уроци 1-6, за да постигнете здравословни хранителни навици

Безплатна учебна програма по фитнес за младежи: 6 – 8 клас

ИЗТЕГЛИВъведение в учебната програма Писмо от Cedric X. Bryant, Ph.D, FACSM Начини за използване на учебната програмаУрок 1: Фитнес – Rev It Up… Загрявка Хранене – MyPlate… Основата на здравословното хранене за цял животУрок 2: Фитнес – кардио сила… Една стъпка наведнъж Хранене – разумен размер… ABC на порцияУрок 3: Фитнес – Нарастване на мускулите… Да бъдеш стройно машинно хранене – Четене на етикета 101Урок 4: Фитнес – Chill Out Nutrition – Liquid LookoutУрок 5: Фитнес – Circuit Circus… Направете фитнес забавно хранене – Напълнете с фибриУрок 6: Фитнес – Фитнес приключение… Виртуален фитнес опит Хранене – атака за закускаУрок 7: Фитнес – Обединете всичко Хранене – Хранене на екстраваганци… Здравословно вкусно лакомство

Кой каза, че баба не може да те събори и да изстреля баскетболната топка? Или този дядо не можеше да скочи с пилон? Просто прегледайте тази фотогалерия на CBSNews на старши олимпийци или гледайте трейлъра на документалния филм „Age of Champions“ по-долу, за да бъдете впечатлени.