Caloriile trebuie exprimate la 100 g/ml, dar și pe porție

Caloriile trebuie exprimate la 100 g/ml, dar și pe porție

Ferguson subliniază că "[a]Efectele de publicitate pot funcționa atât pentru cât și împotriva unei alimentații sănătoase."

Studiul este publicat online înainte de tipărire în Jurnalul de Pediatrie. Dr. Ferguson este cercetător la Texas A&Universitatea Internațională M.

Imagine: Stu_Spivack/Flickr.

Acest articol a apărut inițial pe TheDoctorWillSeeYouNow.com.

Zvonurile sugerează că grupurile de alimente și băuturi care lucrează pentru a lupta împotriva standardelor de nutriție propuse pentru marketing pentru copii au câștigat

Uneori, când aud zvonuri pe care nu le pot corobora, încrucișez degetele că nu sunt adevărate. Iată una.

Zvonurile spun că Casa Albă a cedat în fața grupurilor de lobby pentru alimente, băuturi și publicitate cu privire la standardele de nutriție pentru marketingul alimentar pentru copii elaborate de Grupul de lucru interagenții (IWG).

Reamintim: membrii IWG — FDA, FTC, USDA și CDC — au elaborat recomandări pentru standardele de nutriție pentru comercializarea alimentelor pentru copii (consultați postările anterioare).

Industria alimentară și a băuturilor consideră că dacă standardele vor fi adoptate, vor trebui să le respecte, pierzând astfel vânzări. Nu doresc restricții cu privire la cum, când și unde își fac publicitate produselor pentru copii.

Zvonurile spun că FTC — agenția care reglementează publicitatea pentru alimente — este presată de Casa Albă să se retragă.

Zvonurile spun că FTC retrage standardele propuse pentru adolescenți, cu excepția unor marketing în școală și că explicația FTC este că  "pentru a avea succes în acest demers, companiile alimentare trebuie să aibă o marjă de manevră pentru a modela o abordare care să promoveze sănătatea copiilor, fără a fi prea împovărătoare pentru industrie…."

Ar putea să aibă vreo legătură audierile din 12 octombrie ale Comitetului pentru Energie și Comerț al Camerei cu privire la standarde? Sau nota dură pregătită de personalul comisiei în pregătirea audierii? Nota personalului ridică întrebări extrem de critice cu privire la FTC și raportul IWG.

Standardele propuse, vă rugăm să vă amintiți, sunt voluntare. Și nu credeam că sunt atât de restrictive (vezi postarea anterioară).

Dar dacă zvonurile sunt adevărate, nici măcar această administrație nu poate face nimic pentru a limita marketingul alimentar la copii și ne-am întors exact unde eram în 1979, ultima dată când FTC a încercat să facă acest lucru.

Vă rog să spuneți că nu este așa.

Imagine: Sean McEntee/Flickr.

Această postare apare și pe Food Politics.

Neputând sparge structura unei anumite enzime, cercetătorii au apelat la un grup de experți de la Foldit, un joc despre plierea proteinelor.

Într-o mișcare de cercetare bizară, cercetătorii au recrutat jucători online pentru a-i ajuta cu o enigmă științifică pe care nu au reușit să o rezolve. Jucătorii nu numai că au abordat puzzle-ul, dar l-au rezolvat cu brio. Ce ne spune acest lucru despre procesul de cercetare medicală de astăzi?

MAI MULTE DE LA DOCTOR:Contraceptivele dublează riscul de HIVOmega-3: cât de sănătos pentru inima? Căpușele răspândesc paraziți periculoși

Jucătorii erau pricepuți să joace un joc online numit Foldit, în care jucătorii de pe tot globul concurează între ei pentru a-și da seama cum să plieze proteinele în forma lor finală. Proteinele încep ca șiruri lungi de aminoacizi și trebuie să fie pliate complex pentru a ajunge la structura lor finală, 3-D.

Cercetătorii nu au reușit să spargă structura unei anumite enzime, o protează retrovirală, care joacă un rol cheie în procesul de maturare a virusului SIDA. Speranța este de a proiecta medicamente care atacă enzimele, dar înțelegerea pe deplin a structurii enzimelor este esențială înainte ca medicamentele să poată fi dezvoltate.

Așa că cercetătorii au apelat la un grup de experți Foldit pentru a rezolva problema. "Am vrut să vedem dacă intuiția umană ar putea reuși acolo unde metodele automate au eșuat," a spus autorul studiului Firas Khatib.

Jucătorii au rezolvat structura moleculei cu suficiente detalii, astfel încât echipa de oameni de știință să poată pune foarte repede ultimele retușuri. Și mai bine, au descoperit structuri de suprafață ale enzimei care ar putea fi ținta viitoarelor medicamente anti-SIDA.

Ceea ce este deosebit de impresionant la această cercetare este faptul că jucătorii Foldit sunt oameni care au puțin sau deloc cunoștințe în biochimie, potrivit cercetătorilor. Uneori sunt doar jucători interesați de teoria și legile plierii proteinelor.

"După această descoperire, tinerii ar putea să nu deranjeze să-și facă temele de știință online," a spus Carter Kimsey, de la National Science Foundations (NSF), care a sustinut cercetarea. "Aceasta este o abordare inovatoare pentru a determina oamenii și modelele computerizate să „învețe unul de la celălalt” în timp real."

Echipa scrie că "rolul critic al jucătorilor Foldit arată puterea jocurilor online de a canaliza intuiția umană și abilitățile tridimensionale de potrivire a modelelor pentru a rezolva probleme științifice provocatoare." Jucătorii au demonstrat ceea ce au speculat cercetătorii: că intuiția poate depăși automat automatizarea științifică. Este uimitor ce se întâmplă când oameni cu medii și interese foarte diferite își pun capetele împreună pentru a rezolva un puzzle comun. Sperăm că vom vedea mai multe din acest lucru în știință — și în alte tărâmuri — în viitor.

Studiul a fost realizat de cercetători de la Universitatea din Washington și publicat în Natura Structurală & Biologie moleculara.

Imagine: Foldit.

Acest articol a apărut inițial pe TheDoctorWillSeeYouNow.com.

O meta-analiză a dovedit recent o veche teorie, care a considerat că blocarea arterelor penisului deja înguste a semnalat viitoare probleme cardiace.

Două studii recente despre impotență oferă o imagine mai clară a conexiunii acesteia cu bolile de inimă. Vestea proastă este că impotența crește riscul de boli de inimă. Vestea bună este că aceleași modificări ale stilului de viață care ajută la protejarea împotriva bolilor de inimă ajută, de asemenea, la combaterea impotenței și la îmbunătățirea funcției sexuale.

MAI MULTE DE LA DOCTOR:Contraceptivele dublează riscul de HIVOmega-3: cât de sănătos pentru inima? Căpușele răspândesc paraziți periculoși

În timp ce mulți bărbați cred că impotența, numită și disfuncție erectilă sau ED, este cauzată de factori psihologici, o serie de studii efectuate în ultimul deceniu sugerează că, pentru majoritatea bărbaților, impotența se datorează unor cauze fizice, cel mai frecvent flux sanguin insuficient. Aceleași studii au arătat o legătură certă între impotență și boli de inimă.

Teoria a fost că arterele penisului, care sunt mai mici decât arterele inimii, încep să se îngusteze mai întâi și sunt un semn timpuriu al formării plăcii și al blocării arterelor inimii mai departe pe drum. Dar aceasta a fost doar o teorie. Era bine acceptat faptul că boala de inimă era un factor de risc pentru impotență, dar nu era clar dacă impotența provoacă boli de inimă sau chiar era un factor de risc pentru aceasta.

Acum, un studiu chinez recent a găsit dovezi puternice că impotența crește puternic riscul de boli de inimă viitoare.

Studiul a constatat că bărbații cu disfuncție erectilă au un risc cu 48% mai mare de a dezvolta boli de inimă, un risc cu 35% mai mare de accident vascular cerebral și un risc cu 19% mai mare de deces decât bărbații fără disfuncție erectilă.

Studiul chinezesc a fost o meta-analiză a rezultatelor altor 12 studii publicate între 2005 și ianuarie 2011, care au implicat aproape 37.000 de bărbați. Acest tip de studiu poate arăta adesea modele care nu sunt evidente din rezultatele unui singur studiu. Deoarece studiile au fost de lungimi diferite, această analiză nu poate oferi un curs de timp pentru dezvoltarea bolilor de inimă. Dar arată că disfuncția erectilă este un factor de risc puternic pentru viitoarele boli de inimă.

Un al doilea studiu recent de la Clinica Mayo oferă rezultate mai pline de speranță. Deoarece impotența și bolile de inimă par să aibă origini comune, cercetătorii au considerat că modificările stilului de viață care reduc riscul de boli de inimă ar ajuta la depășirea impotenței.

Rezultatele au susținut acest raționament. Pe o scară de 25 de puncte a problemelor erectile, bărbații care au început să facă mai mult exerciții fizice sau au trecut la o dietă mediteraneană au prezentat o îmbunătățire de 2,4 puncte. Iar cei cărora li sa administrat statine care scad colesterolul s-au îmbunătățit cu 3,1 puncte.

Studiul Clinicii Mayo a fost, de asemenea, o meta-analiză, de data aceasta a șase studii care au implicat 740 de bărbați. Și în timp ce cercetătorii subliniază că îmbunătățirile individuale observate ar putea să nu fie semnificative pentru toți bărbații, studiul subliniază o abordare pe care mulți bărbați o pot găsi fructuoasă.

Un articol despre studiul chinez apare în numărul din 20 septembrie 2011 al Jurnalul Colegiului American de Cardiologie.

Un articol despre studiul Mayo Clinic a fost publicat online de Arhivele Medicinei Interne pe 12 septembrie 2011 și va apărea și într-o ediție viitoare a revistei.

Imagine: REUTERS/Mark Blinch.

Acest articol a apărut inițial pe TheDoctorWillSeeYouNow.com.

Astăzi în cercetare: când deținerea de mașini este importantă, noi sfaturi privind screening-ul cancerului (și curățarea gâtului) și supraanalizarea tendințelor cricketului de câmp.

Proprietatea de mașină, ca indicator al averii, este un predictor de căsătorie. Are sens. Dar și: cine vrea să se căsătorească în timp ce încă locuiește acasă și fără un set de chei de plecat ori de câte ori este nevoie? După cum ne informează cercetările demografice, deținerea de mașini este un indicator al momentului în care oamenii încep să se stabilească în sfârșit. A fi capabil să-și permită căsătoria, în general, este cealaltă. "În total, găsesc dovezi care susțin argumentul că averea este o condiție prealabilă importantă a căsătoriei, în special pentru bărbați," a spus autorul principal al studiului, Daniel Schneider de la Universitatea Princeton, într-un comunicat. [Eurekalert] FDA va evalua modul în care oamenii reacționează la regulile de tutun. Ce măsură împotriva fumatului va fi promovată atunci când rezultatele obiceiurilor a 40.000 de fumători vor fi eliberate în cele din urmă? Mai multe reclame înfricoșătoare (care poate să nu fie atât de eficiente)? "FDA a spus că rezultatele o vor ajuta să adapteze mai bine reglementările pentru a informa oamenii despre riscurile produselor din tutun." a raportat Reuters. Deci, da, probabil sprijin pentru imaginile groaznice cu țigări. [Reuters]

Citiți povestea completă pe The Atlantic Wire.

"

Uniunea Europeană a fost de acord cu un set de reguli care reglementează etichetele produselor alimentare, dar rezultatele sunt dezamăgitoare, prea aproape de ceea ce și-au dorit producătorii de alimente și comercianții de produse alimentare.

Potrivit Food Chemical News (7 octombrie), Uniunea Europeană a convenit în sfârșit asupra regulilor pentru etichetele produselor alimentare. Acestea sunt dezamăgitoare. Ele permit ca o mare parte din confuzia actuală să continue.

Iată ce se spune că fac:

Alimentele ambalate vor trebui să fie etichetate cu cantități de calorii, grăsimi, grăsimi saturate, carbohidrați, proteine, zaharuri și sare. Acesta este "declarație nutrițională obligatorie." Cantitățile trebuie să fie exprimate la 100 de grame sau 100 de mililitri. Per-porția va fi voluntară, la fel ca și procentul de aporturi de referință, ceea ce înseamnă că sumele zilnice confuze pot continua. Pachetele pot afișa semafoare sau alte elemente grafice și simboluri, atâta timp cât nu induc în eroare consumatorii, sunt susținute de dovezi ale înțelegerii consumatorilor și nu creează bariere comerciale pe piața internă a UE [interpretarea mea: la revedere semafoare]. Toate elementele declarației nutriționale trebuie să apară împreună, dar unele pot fi repetate pe "fața pachetului." Declarația nutrițională obligatorie poate fi completată voluntar cu "mai bine pentru tine" nutrienți precum grăsimile mono-nesaturate, grăsimile polinesaturate, poliolii, amidonul, fibrele, vitaminele și mineralele [din păcate, aceasta este o vânzare completă]. Caloriile trebuie exprimate la 100 g/ml, dar și pe porție.

Prea rău. Speram la ceva mai bun, mai mult pe linia a ceea ce a propus Institutul de Medicină (IOM) și mai puțin pe linia a ceea ce fac producătorii de alimente și comercianții de alimente.

Al doilea raport OIM privind etichetarea pe partea din față a ambalajului (FOP) urmează să fie publicat în câteva săptămâni. Sunt nerăbdător să văd ce crede comitetul OIM că ar trebui să facă FDA cu privire la etichetele FOP. Rămâneți aproape.

Imagine: REUTERS/John Gress.

Această postare apare și pe Food Politics.

Asociația Internațională pentru Studiul Obezității, cu sediul în Marea Britanie, publică un briefing de știri săptămânal despre articolele care se ocupă de marketingul pentru copii

Video: Ieri, Institutul de Prevenire din Oakland a lansat noul videoclip de 2 minute, tot ce trebuie să știți: Nu îl cumpărăm: Opriți marketingul cu alimente nedorite pentru copii. Foloseste-l.

Comentariu: David Britt și Lori Dorfman au un editorial grozav în The Hill astăzi despre motivul pentru care toată lumea trebuie să susțină standardele de nutriție voluntare propuse de guvern pentru comercializarea alimentelor pentru copii.

Buletin informativ: Tocmai am descoperit briefing-ul săptămânal de știri al Asociației Internaționale pentru Studiul Obezității (IASO) cu sediul în Marea Britanie despre articole și evenimente în marketingul alimentar pentru copii.

Iată doar o mostră de săptămâna trecută și săptămâna aceasta. Am menționat unele dintre acestea în postările anterioare, dar este grozav să le adun într-un singur loc:

Regatul Unit: Program radio BBC despre comercializarea alimentelor nedorite pentru copii

S.U.A.: legile privind consumatorii pot fi invocate pentru a proteja copiii de comercializarea alimentelor nedorite

S.U.A.: Jucăriile transformă alimente sănătoase în „mese fericite” — pentru mai multe, faceți clic aici

India: Ban ki-moon face apel la producătorii de alimente procesate pentru copii să acționeze cu integritate

S.U.A.: Ambalajul îi face pe liceeni din SUA să culeagă morcovi peste prăjituri

Regatul Unit: Guvernul respinge cererile de interzicere a publicității pentru mâncarea nedorită

Marea Britanie: Gigantul alcoolului se pregătește să „ținteze copiii” prin Facebook

Luptă despre rolul băuturilor răcoritoare la ADA

Australia: Hungry Jacks pune broccoli în meniul fast-food

intenskin preturi

Coca-Cola va investi 3 miliarde de dolari în Rusia, 2012-2015

Australia: federația alimentară acuză grupul de consumatori că promovează alimente nesănătoase — și folosește criteriile semaforului pentru a susține argumentul lor

S.U.A. „cheltuie miliarde de dolari subvenționând produse alimentare nedorite” — pentru a vedea raportul complet, faceți clic aici

Oamenii de știință susțin Grupul de lucru inter-agenții al administrației privind produsele alimentare comercializate pentru copii — faceți clic aici pentru a vedea

Aproximativ 75 de experți în sănătate și marketing din universitățile naționale îi cer președintelui Obama să nu abandoneze orientările privind nutriția conduse de Comisia Federală pentru Comerț care ar recomanda limite stricte pentru comercializarea alimentelor către copii — faceți clic aici pentru a vedea detalii

Imagine: spanginator/Flickr.

Această postare apare și pe Food Politics.

Lungmetrajul documentar al lui Tiffany Shlain, Connected, este o explorare intens personală a ceea ce înseamnă legătura umană în lumea noastră modernă, obsedată de tehnologie. În așteptarea lansării filmului la New York săptămâna viitoare, ea împărtășește un extras care analizează modul în care chimia creierului nostru ne obligă să folosim gadgeturile noastre 24-7.

Când am întrebat-o fără ce gadget nu ar putea trăi, nu a ezitat, "De unde sa incep? iPhone-ul meu. Este extensia minții mele. Și extensia inimii. Fiecare gând pe care îl am îl pot activa și fiecare persoană la care mă gândesc pot să sun sau să trimită un e-mail.”

Shlain a lucrat la film pe parcursul a patru ani; ceea ce a început ca un documentar cu anvergură globală a devenit brusc foarte personal când tatăl ei a fost diagnosticat cu cancer. S-a simțit obligată să exploreze latura emoțională a conexiunii și a început să împletească narațiunea propriei ei vieți, inclusiv filme vechi din copilărie.

Stilul ei de documentar semnătură constă aproape în întregime din imagini de arhivă și găsite combinate cu narațiune. Aspectul de montaj s-a dezvoltat când a studiat teoria filmului la Berkeley, care nu oferea cursuri de producție de film. Ea a început să decupeze vechi tipărituri de arhivă pentru a-și face propriile filme; acum treaba ei este mult mai ușoară, spune ea, pentru că "pe internet, poți găsi orice."