Инж. Андон Андонов с номинация “Щедро сърце”

Изпълнителният директор на “Мини Марица-изток” ЕАД Андон Андонов е сред носителите на номинацията “Щедро сърце” в пилотно издание на проекта “Щедрите сърца на България”. Като лидер с висока социална отговорност, за дългогодишната си спомоществователска и дарителска дейност, той заслужено получи номинация “Щедро сърце” от Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан и обществения посредник на община Стара Загора Надежда Чакърова.

Реализираният алманах по пилотния проект “Щедри сърца” е безценен дар и знак за признателност към отворените към добротворство хора. Голяма част от тях са известни личности с признати постижения в професионалните си сфери на реализация -в науката, културата, политиката, индустрията, бизнеса и предприемачеството… За активната им и щедра дарителска дейност, обаче, малко се знае. Популярността и пиар акциите са им чужди, просто защото в действията си са водени от най-ценното – непреодолима вътрешна потребност.

Най-ярките примери в пилотното издание на уникалния алманах “Щедри сърца” са проф. Минко Балкански, инж. Румен Райков, дарителката и Почетен гражданин на Стара Загора Мария Жекова, Георги Петров, кметът на община Стара Загора Живко Тодоров и др. Част от носителите на номинацията “Щедро сърце” присъстват със свое кредо и в календара на фондация “Постижения” за 2021 година- “Щедрите сърца на България”.