“Чирпан” оглави класирането в Областната футболна група след победа над “Ботев” Гълъбово с 4:3

ФК “Чирпан” се изкачи на първото място във временното класиране след домакински успех с 4:3 над досегашния лидер “Ботев” – Гълъбово, в мач от 8-ия кръг на А-Старозагорската областна зонална група. „Браво! Изключителна игра! С умение, упоритост и желание успехите идват, напред и нагоре!“, така футболните фенове поздравиха победителите на стадион „Яворов“ и в социалната мрежа. Те от първия ден на промените, инициирани от кмета Ивайло Крачолов, са убедени, че мъжкият отбор ще изпълни целта им да завърши сезона на призовите места.

Чирпанската публика смята, че действията на кмета преди 2 години за обединяване на футболните клубове, активните спортисти, треньорите в един енергичен мъжки отбор само от чирпанлии, дават своите резултати – налице е добра детско-юношеска школа от стотина деца и ученици и се атакуват успешно призовите места.

„Общината ще продължи да подкрепя ФК „Чирпан”, редом с другите спортове. С новия управителен съвет и спомоществувателите в лицето на „Мидалидаре Естейт” и „Бъдещност“ Клубът променя изцяло своя облик, надгражда след всеки мач и се развива, благодарение на футболисти, треньори и мениджърски екип. Всички имаме задача да докажем, че Чирпан заслужава своята мечта – да сме във “В” група, но сме си и дали реалистичен срок това да стане през 2023г.“, каза кметът Крачолов, който често може да бъде видян на стадиона.

В 9-ия кръг от областното първенство ФК „Чирпан“ ще се срещнат с ФК “Елтемир” (с.Крън) на 23-ти октомври от 16 часа.