Павел баня разкрива пункт в подкрепа на пострадалите от конфликта в Украйна

Община Павел баня разкрива пункт за събиране на помощи за пострадалите от конфликта в Украйна. Още вчера кметът Иса Бесоолу откликна на призива на „Българския червен кръст“ (БЧК) за предоставяне на помещение. След като обсъди с екипа си възможностите, днес градоначалникът определи това да е Туристическият център в сградата на НЧ „Напред – 1903“ в гр. Павел баня.

В следващите дни ще стане ясно как по-конкретно ще функционира пунктът и какви помощи ще набира. „Не оставаме безразлични към трагедията на хората. Даваме си сметка какво преживяват, напускайки домовете си, отделяйки се от близките си в опит да спасят своя живот и този на децата си. Община Павел баня ще направим, каквото е по-силите ни, да помогнем на нуждаещите се, съвместно с БЧК“, заяви кметът Иса Бесоолу, чрез когото днес бяха направени и първите парични дарения.

НЧ „Борис Беров“ в с. Тъжа са от първите дарители. Днес те направиха парично дарение, като средствата са били събрани в неделя по време на кукерските игри в селото от откупуването на мартенички. Жител на селото също предостави днес парична сума в подкрепа на бягащите от военните действия в Украйна.