Четирима варненци дариха косите си за кампанията „Надеждата е красива“

Дългокосите варненски момчета Илия Цветков, Данаил Цветков, Мариян Маринов и Любен Тенев, студенти, музиканти и танцьори, посетиха града на розите, за да се включат в кампанията „Надеждата е красива“ за да дарят своите коси напълно безвъзмездно.

Казанлъшкият коафьор Стенли стартира благотворителната инициатива на 8 март  2015 г., в която кампания стотици добродетелни хора са се включили досега.  „Надеждата е красива“ е насочена към подкрепа на жени, страдащи от онкологични заболявания. Дарените коси се предоставят за изработка на перуки, които диагностицираните жени получават безплатно. От тогава до момента са раздадени над 5000 перуки на онкоболни жени и деца.

Стенли споделя, че рядко се включват мъже в кампанията, и че през юли още двама мъже се решиха да се разделят с буйните си коси и да ги дарят. „Мъжките коси по принцип са по-здрави, а и не са третирани. За това са страхотни за целта на кампанията“ допълни още коафьорът.

Четирите момчета получиха сертификат за дарение в „Надеждата е красива” и си тръгнаха от салона с усмивки и нови прически.