Започна честването на 119-тите Празници на розата

С тържествен водосвет за благоденствие и официална церемония по издигане на знамето на Казанлък започнаха честванията по случай 119 празници на розата.

В тържествена церемония по издигане на знамената на Република България и на град Казанлък взеха участие военния духов оркестър и почетен караул от самоходен артилерийски дивизион на 61-ва Стрямска механизирана бригада.

Гости на събитието бяха кметът на града Галина Стоянова, заместник-кметове, народни представители от старозагорския избирателен район, общински съветници, почетни граждани на града, директори на държавни и областни институции.

Кметът Галина Стоянова произнесе тържествено слово и поздрави жителите на града за празника на розата.

Градоначалникът връчи и благодарствени грамоти за особени заслуги към Казанлък на председателят на Народно читалище „Жар“ и организатор на Националното надиграване „Тъпан бие, хоро се вие“ Дора Петкова, ландшафт дизайнерът Лора Гидимаркова, технически ръководител на цветния проект за новия цветен часовник и председателят на местния „Ротари клуб“ Ибрахим Качан, за инициативата да монтира пейки за отдих край новата велоалея към Шипка.

По традиция на церемонията присъстваха и Царица Роза Белослава Желева и нейните подгласнички Тереза Палова и Габриела Петкова. Музикални поздрави за празника отправиха вокална група „Искрица“ с ръководител Стефка Денева и децата от детска градина „Юрий Гагарин“ с ръководител Теодора Белчева.