Кукерски състави гонеха злите сили в павелбанско

Кукерските състави от населените места в община Павел баня и тази година гонеха злите сили от домовете на хората. От петък насам кукерите влизаха във всеки дом и колкото по-силно звъняха хлопките им, стопаните се надяваха, че толкова по-далеч ще бяга злото, каквото е и поверието.
В следобедните часове вчера всички се събраха на площада в Павел баня, където музикалните ритми на орк. “Канарите” огласяваха централната част на града.
“Сирни Заговезни е специален празник за нас. Традициите са си традиции и, за да пребъдем в годините като народ със своята идентичност и самобитност, наш дълг е да ги пазим и предаваме от поколение на поколение!”, заяви кметът Иса Бесоолу, който посрещна кукерските състави на площада в центъра на града.
Изненада за жителите и гостите на Павел баня и за кмета Иса Бесоолу дори бе участието в празника на космическия глас на българската народна музика Валя Балканска, съпровождана от талантливи гайдари. Този така български подарък дойде от фирма “Бригада”, на които кметът Бесоолу благодари.