Държавно първенство по шахмат гостува за втори пореден път в Казанлък

От името на Кмета Галина Стоянова старт на държавното училищно първенство по шахмат днес даде заместник-кметът Ахмед Мехмед. Той пожела на участниците от цяла България да са здрави, упорити и винаги да се стремят да се развиват към нови успехи.

Държавното училищно първенство по шахмат за деца от 7 до 17 г. се провежда в Казанлък за втора поредна година под домакинството на Шахматен клуб ,,Казанлък 21“, съвместно с Община Казанлък.

В залите на Младежки дом – Казанлък от днес до неделя ще се борят за победи момичета и момчета с интерес към шахматната игра от цялата страна в държавното училищно индивидуално първенство. Съдиите на срещите са  Иван Стойнов – международен съдия на Световната шахматна организация ФИДЕ, Ивайло Стоянов – съдия към ФИДЕ и треньорът към ШК ,,Казанлък 21“ Петрана Драганова, съдия републиканска категория. В първия ден от надпреварата тя изрази благодарност към Българската федерация по шахмат за гласуваното доверие.

Победителите от първенството получават квота за участие на Европейското училищно индивидуално първенство, което ще се проведе през лятото в Гърция.