Ивайло Крачолов се срещна с кметовете на Ниш и Пантелей

Партньорство в сферата на туризма, спорта и икономиката обсъдиха кметовете на Чирпан и Ниш. „Приятелството между България и Сърбия е устояло на времето,  за нас ще е важно да си сътрудничим и да споделите европейския си опит в  развитието на културата, традициите и местното самоуправление”, каза нишкият кмет Драгана Сотировски. Ивайло Крачолов  представи  стратегията  за развитието на община Чирпан, приоритетите  и европейския опит на Регионалната асоциация на общините „Тракия”.

Крачолов и зам.-кметът Янко Топалов посетиха сръбския град по покана на  кмета на   градската община-побратима Пантелей Наташа Станкович в отговор на участието им миналата есен в Чирпан на международния икономически форум. Те разгледаха втората по големина сръбска индустриална зона и разговаряха за възможностите  за  привличане на преки инвестиции в индустрията чрез местната власт и обектите на туристическата инфраструктура. Срещнаха се  с туристически агенции и дискутираха актуални за двете страни въпроси. Домакините проявиха  интерес към винопроизводството в България  и популяризирането му чрез българската култура и туризъм. Те ще очакват делегация от винопроизводителните общини-членки на РАО „Тракия” на фестивала на виното и ракията в Сърбия.

Крачолов  покани  делегация от съседната страна да участва в международния  винен фест през м. септември и в международния туристически форум.  Страните се договориха да обменят добри практики и групи в сферата на спорта и туризма с оглед ползотворно сътрудничество.