Стартира проект за изграждане на кръгово кръстовище между улиците „Калояновско шосе” и „Анастасия Тошева” в Стара Загора

На 30 март (сряда) ще започне изпълнението на проект за реконструкция на кръстовището между улиците „Калояновско шосе” и „Анастасия Тошева” в Стара Загора. По време на ремонтните дейности ще бъде изградено ново и модерно кръгово кръстовище. Предвижда се цялостна реконструкция на пътната настилка, изграждане и ремонт на прилежащи тротоари, изграждане на дъждовна канализация и монтиране на съоръжения за отводняване, оформяне на острови за кръгово кръстовище, както и изграждане и подмяна на уличното осветление.

За осигуряване на безопасното организиране и изпълнение на строително–монтажните работи движението на моторни превозни средства през кръстовището ще се осъществява съгласно одобрен проект за временна организация на движението по време на строителството. Проектът ще се извършва на два етапа. По време на първия етап ще бъде затворено платното за движение в посока Индустриална зона като движението ще се извършва двупосочно в другото платно. Обходният маршрут ще бъде по ул.”Капитан Петко войвода” или по ул. „Георги Байданов”. Срокът за изпълнение е 90 календарни дни.

Изграждането на кръгово кръстовище цели да се подобри пропускателната способност на участъка, да се намалят транспортните задръжки, конфликтите точки и пътната аварийност, ще повиши безопасността на движение като намали скоростта при управление на превозните средства.

За времето от 30 март до 27 юни включително, за обществения транспорт /автобусна линия № 12/ се въвежда временна организация на движение в два етапа, както следва:

– превозните средства на обществения транспорт, обслужващи автобусна линия № 12 през I- ви етап на ремонтните дейности на ул. „Анастасия Тошева”, по направление кв. „Железник” – кв. „Зора”, няма да обслужват спирка „Новотехпром” /от западна страна на ул. „Анастасия Тошева”.

– превозните средства на обществения транспорт обслужващи автобусна линия № 12 през II – ри етап на ремонтните дейности на ул. „Анастасия Тошева” по направление кв. „Зора” – кв. „Железник”, няма да обслужват спирка „Новотехпром” /от източна страна на ул. „Анастасия Тошева”.

Община Стара Загора апелира шофьорите да спазват временните ограничения и маркировка.

Движението на МПС ще се нормализира незабавно след приключване на мероприятието по преценка на служителите, пряко ангажирани с охраната.