Оставиха в ареста стрелеца от Гълъбово

Окръжен съд – Стара Загора взе мярка за неотклонение „Задържане под стража” спрямо 42-годишния мъж, извършил опит за умишлено убийство в гр.Гълъбово.

Повдигнатото му обвинение е за това, че на 29- ти март в Гълъбово , направил опит умишлено да умъртви Ж. Х. на 40 години, по начин и със средство – огнестрелно оръжие, опасни за живота на мнозина, като деянието е останало недовършено по независещи от дееца причини.

Окръжен съд – Стара Загора прие, че събраните по делото доказателства позволяват направата на обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, в което е обвинен. Съдът счете, че са налице данни за съществуваща реална опасност извършителят да се укрие или да извърши друго престъпление, ако не бъде задържан. Видно от справката за съдимост той е многократно осъждан за различни по вид престъпления, наказанията по които не са му оказали възпитателен или възпиращ ефект.

Определението на съда подлежи на обжалване с частна жалба и/или протест пред Пловдивски апелативен съд в 3- дневен срок.