Добрият пример на Казанлък – Стенли Нанчев

Вторият вдъхновяващ пример в кампанията „Аз успях – можеш и ти…!“ е казанлъшкият коафьор Стенли Нанчев.

Стенли Нанчев е роден в Стара Загора на 17 декември 1976 г. Завършва в Казанлък Текстилното училище. Веднага след това започва работа в Родилното отделение на казанлъшката болница като операционен санитар. Там прави първите стъпки във фризьорството като подстригва всички колеги… Някои от тях са му клиенти до ден днешен. Тяхната подкрепа го насочва към кастинг за фризьор, който печели. Кастингът се провежда в същия салон, където Стенли работи и до днес. В началото работи и на двете места, но после взима трудното решение да се посвети изцяло на фризьорството и да усъвършенства работата си до високото ниво, което предлага днес. Учи при известния италиански коафьор Саверио Палма, поставя началото на редица национални и международни семинари.

Издава осем компактдиска, от които два на еврид. Последният, 2008 г. излиза под заглавието „Силата на твоята любов“ с госпъл музика. Работи от години с група „Камертон“.

Трудно намира време за почивка, но когато успее да се откъсне от ежедневието участва в музикални фестивали и печели награди. Най-много обича да прави добрини.

Ето какви кампании е осъществил Стенли до монета: 

– Кампанията за перуките,, НАДЕЖДАТА Е КРАСИВА ” – тази година за Осми март се проведе за осми път. Вече всички фризьори в България се присъединиха към инициативата на Стенли под мото „Фризьори с мисия“.

-Кампанията ,,10 години по млади“, в рамките на две седмици по време на Коледните празници, съвместно с ученици от ПГ „Петко Стайнов“, радват възрастни дами и мъже в казанлъшки старчески домове с нови прически, бръснене, подстригване и боядисване. Еднократна кампания през 2019.

– Успешна кампанията за инвалидната количка на Тихомир Родов. Той получи инвалидна количка и две електрически, абитуриентски костюм, обувки и пари за почивка на Мармарис със съучениците си, придружаван от баба си. Стенли тогава бе отличен в кампанията „Добрия самарянин“ и почетна грамота от Община Казанлък.

– Кампанията ,,Стенли и стилистите за царската корона” – Стенли и неговият екип и близо 25 колеги – фризьори и гримьори, колеги от Казанлък заедно подготвят визията на участничките в спектакъла за Избор на Царица Роза и се грижат за тяхната визия по време на цялата празнична програма: от обучението на кандидатките „Пътят към короната“, през конкурса-спектакъл, ритуала по коронясване на Царица Роза и представянето й, заедно с двете подгласнички по време на празничното шествие, както и различните фотосесии.

–  Кампанията за рокли на абитуриентите – провежда се три последователни години – 2016, 2017, 2018. Облечени са два дома за деца, лишени от родителски грижи в Стара Загора, както и момичета и момчета от Казанлък.

– Кампанията на 1 юни – дете подарява коса на дете. През 2017 – 2018 година с участието на възпитаници от всички училища в Казанлък. Подкрепена от Омбудсмана тогава Мая Манолова, която подари медальонче „Добро сърце“ на всяко участвало дете.

– Кампанията ,,Давам своята перука на теб”. През 2018 и 2019 година жени, преминали през химиотерапия, запазили своята перука в добро състояние, която даряват на други жени, засегнати от болестта, окуражават ги и ги подкрепят.

– Кампанията на 8 март всяка година Стенли раздава перуки във онкологията във Стара Загора. Четири години поред преди 2020 година.

Добрините му не свършват до тук, защото в момента новата добра кауза, с която се е заел е в подкрепа на една жена от Украйна, която работи при нег

Коафьорът споделя още, че казанлъчани са хора с големи сърца и ги призовава да не спират да помагат и да правят добро.