Община Мъглиж започва рехабилитация на 11 км от общинската пътна мрежа

Община Мъглиж започва рехабилитация и реконструкция на близо 11 километра от общинската пътна мрежа. Това заяви кметът д-р Душо Гавазов. Той уточни, че ще бъде извършен цялостен ремонт на пътния участък от село Тулово до град Мъглиж.

В пътния участък от село Тулово до град Мъглиж се предвижда изграждане на пешеходна зона, велоалея и модерно осветление. „Ще бъдат изградени арки, които няма да допускат преминаването на превозни средства над 3,5 тона”, каза още д-р Гавазов.

Кметът уточни, че ще бъдат извършени ремонтни дейности на пътищата Мъглиж – с. Селце и Тулово – Юлиево – Дъбово. Общата стойност на проекта е над 5,8 млн. лева и ще се финансира от Държавния фонд „Земеделие”. Предстои провеждане на процедура за изпълнител.

През 2021 г. в подбалканската община са извършени реконструкция и рехабилитация на участък от ул. “Девети Септември” и улица „Лев Попов”, на стойност над 800 хиляди лева.

Д-р Гавазов съобщи, че предстои подписването на договор по Норвежкия финансов механизъм за близо един милион лева за изграждане на зала за спорт и музикални занимания към детската градина в общинския център.

До края на месец май ще бъде пуснат в експоалтация и банския комплекс в село Ягода. Предстои и ремонт на мъглижкия манастир св. Николай Чудотворец по Програма за развитие на селските райони. На 100% ще се реставрира и църквата Св. Димитър.