Казанлъшки художник твори в Париж

Боре Иванов  е роден в Стара Загора през 1968 г., но животът му е преминал в Казанлък.  В средата на 90-те години на миналия век, той емигрира в ЮАР.  Там работи всичко, но най-често е бил уличен художник. След три години той се връща Казанлък. Издава книга за живота си в Южна Африка и прави изложба посветена на ЮАР, която има голям успех не само в Града на розите, а  и в цяла  България. В началото на новото хилядолетие Боре заминава за Париж, където твори до днес.

Как творческия му път го отвежда във френската столица и какво го вдъхновява ни сподели и самият Боре Иванов

Винаги, когато художникът си идва в Казанлък, той не забравя своите приятели. Помага много на местните артисти да се представят в Париж. Прави още две изложби в Казанлък, като последната е през 2010 г., която освен в Града на розите е представена в Пловдив и София.

Художникът повече от 20 години работи и прави изложби освен в Париж и Франция – в Испания, Обединеното кралство, Италия, Чехия, САЩ. Излагал е картини в изложби организирани от Българските културно – информационни центрове, а през следващата година може да очакваме отново негова изложба и в Казанлък.