Медици и продавач-консултанти са сред най-търсените професии в Казанлък

Недостиг на лекари, продавач консултанти и технически кадри се наблюдава както в публичния, така и в частния сектор в община Казанлък, сочат данните на Дирекция ”Бюро по труда” – Казанлък.

В района не достигат както общопрактикуващи лекари, така и медици за болниците.От години здравните заведения в община Казанлък изпитват недостиг на медицински кадри, особено на лекари-специалисти и медицински сестри.

Сред най-търсените в момента позиции в града е и продавач-консултантът в различни сфери на търговията.Сериозен е дефицитът и в строителния бранш – за строители, механизатори, багеристи и шофьори. Също така недостик на квалифицирана работна ръка има и в производствената сфера, където има много незаети позиции за заварчици, шлосери, фрезисти, оператори на машини, механици, електроинженери и машинни инженери.

Всеки гражданин търсещ работа може да получи пълна информация за свободните работни места от трудовите посредници, ако отговарят на изискванията на работодателите и имат регистрация като активно търсещи работа в Дирекция „Бюро по Труда“ -Казанлък .