По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняем за кражба на пари и бижута

Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем Г.И., на 25 г., за това, че на 07.04.2022 г. в гр. Казанлък, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот, е отнел чужди движими вещи – пари (сумата от 1000 лева), юбилейна монета, сребърни бижута, дамски ръчен часовник и др. вещи от две лица, без тяхно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои.

Деянието е извършено в условията на повторност в немаловажен случай. Престъплението е квалифицирано по чл.195, ал.1 т.3  и т.7 вр. 194, ал.1 вр. чл. 28 ал.1 от Наказателния кодекс.

На 07.04.2022 г. Г.И. чрез избиване на отвор в тавана на помещение – кухня в къща в гр.Казанлък, и в отсъствие на живущите там, отнел пари, бижута и други вещи.

Г.И. е осъждан и е бил установен като извършител и на още едно престъпление против собствеността. Наблюдаващият прокурор е постановил задържане за срок до 72 часа. По искане на прокуратурата Районен съд-Казанлък е определил мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.