Бюджет 2022 – Павел баня – повече държавни приходи и нови инвестиции

Новата годишна финансова рамка на общината вече бе одобрена на заседание на Общинския съвет на 15 април. По време на гласуването кметът определи като основни предстоящите дейности по Инвестиционната програма, ремонтът на трите детски градини в селата Александрово и Долно Сахране и гр. Павел баня, както и заложените 400 000 лв. за асфалтиране, в това число и в населените места.Част от основните моменти в числа от Бюджет 2022:
близо 1.5 млн. лева повече от държавната субсидия;
над 1 млн. лева повече за функционирането на местната администрация;
малко над 1 млн. лева повече за образование и близо 100 000 повече за здравеопазване.

Предвидени ремонтни дейности през настоящата година:
Ремонт на нова сграда на Община за над половин милион лева и основен ремонт на сградата на общинската администрация;
Асфалтиране на улиците “Иван Вазов”, “Акация” и “Хаджи Димитър” в Павел баня;
Благоустрояване на паркинга зад аптеката в Павел баня;

Одобрени бяха и допълнителни средства на читалищата в цялата община, допълнителни разходи за закупуване на костюми на кукерски състави, средства за ремонт на зала „Младост“ в читалище “Напред-1903г.” в Павел баня, както и пари за обезщетение за пенсионерските клубове и за хор „Тодор Мазаров“.

Повече са и средствата за всички културни и спортни дейности в общината, сред които ключовите – Празника на розата и минералната вода, Маскарадните игри, Павелбанско лято, Лято с Царица Роза 2022, Празника на Павел баня и много други.

Интересен детайл, който видя екипа ни, е, че при изпълнение на предвидените от общината приходи от туристически данък за 2022 година, които са в размер на 300 000 лв., ще бъде възможно популяризирането на културните дейности, поддържането на зелени площи, подмяна на улично осветление, маркировка на улици, изграждане на детска площадка в паркова зона. Особено впечатление прави, че при изпълнение на тази програма ще бъде възможно и поставянето на монумент в кръговото движение в града.