Първо заседание на новия Младежки общински съвет в Казанлък

В Община Казанлък се проведе първото заседание на новите 26 членове на Младежки общински съвет – Казанлък. В приветствието си към тях Кметът Галина Стоянова каза: „Със съдействието на училищните директори, преподаватели и родители Вие сте отличени сред всички млади хора в града да станете част от тази структура и се надявам в годините да изградим добро партньорство!“. Тя ги призова да бъдат активни и полезни за дейностите на Общината и жителите на Казанлък. „Сигурна съм, че ще направите значими проекти в различни сфери на живота, които да удовлетворяват казанлъчани! Вие ще бъдете връзката ни с най-младите и разчитам на вас.“, заяви Галина Стоянова и пожела успех.

По приетия дневен ред момичетата и момчетата положиха клетва, която бе водена от председателя на Общински съвет – Казанлък Николай Златанов. Той връчи и удостоверенията за членство.

До избора на нов председател заседанието води Петко Владов, най-старшият по възраст член на МОС, както е по закон. Той проведе процедурата по избор на нов председател. Измежду четири кандидатури, с един решаващ глас Рени Петрова стана новият председател на Младежки общински съвет – Казанлък: „Благодаря за доверието! Ще се постарая да отделям време за всеки от Вас! Надявам се заедно да сбъдваме мечти и да реализираме проекти!“, заяви след избора си тя. Председателската позиция е с мандат една година.

В началото на срещата ресорният заместник-кмет Ахмед Мехмед припомни статута и функциите на Младежкия общински съвет в Казанлък: „Консултативен орган към Кмета на Община Казанлък, чиято функция е да дава становища или предложения на Кмета, свързани с планирането, координирането и реализирането на младежката политика на общинско ниво.“. Той посочи, че основната задача се състои във взаимодействието между Общината и младите хора.

Новият председател на МОС – Казанлък Рени Петрова закри първото заседание на Младежки общински съвет – Казанлък с мандат 2022 – 2024 г.