БСП-Стара Загора подпомогна социално слаби и самотни хора с инициативата си „Солидарен Великден”

БСП за трета поредна година зарадва възрастни, самотни  и социално слаби граждани от  Стара Загора и селата от общината в навечерието на Великден . Повече от 40 души получиха пакети с хранителни продукти, осигурени  от  НС на БСП и дарители като част от инициативата „Солидарен Великден”.

Като помощници в благотворителната акция се включиха активисти от младежката организация и членове на Общинския съвет. Пакетите съдържат продукти родно производство, тъй като освен да се зарадват  за празниците нуждаещите се, идеята е да се помогне и на българските производители.

БСП-Опан провежда за поредна година добротворска акция в дните около светлия християнски празник. Настоящата инициатива е част от  националната кампания “Солидарен Великден”, организирана по идея на председателя Корнелия Нинова.  Общинският партиен съвет в Опан раздаде на всеки социалист козунак – родно производство с пожеланието: „за здраве и благословени дни, които да донесат радост и топлина в домовете ни, а празничните трапези да бъдат споделени с  повече близки и приятели, за да се поздравим за спокойните старини на възрастните, за сбъднатите мечти на подрастващите и да носим в сърцата си обичта и смирението, на които ни учи Христовата вяра и ни помага да бъдем добри хора. Светло Възкресение Христово!”.