Бойко Борисов: Ние и сега даваме оръжие на Украйна

България изнася оръжие за Украйна без да има решение на парламента. Това обяви лидерът на ГЕРБ, който посети град Шипка. Бойко Борисов, призова страната ни да го направи както “целия демократичен свят”.

По повод казуса дали България трябва да изпрати военна помощ на Украйна и предстоящата българска визита там, Борисов коментира, че страната ни изнася в пъти повече от февруари насам.

“Оръжейните ни заводи работят с пълен капацитет и точно продукцията, която се използва в Украйна. Това не е тайна. Това е едно лицемерие. Неслучайно БСП мълчат, защото с техен подпис става това. Това е двуличие.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира предстоящата визита на премиера Кирил Петков и представители от управляващата коалиция в Киев.

“Президентът Зеленски най-ясно каза: да отиват тези, които могат да помогнат. А не за сълзливи селфита. Ние и сега даваме много оръжие. Българската оръжейна промишленост в този регион произвежда боеприпаси и ние им ги даваме. Но както във всичко, задкулисно, тайно в разрез с всичко, което обещаваха “промяната”. В българския парламент може днес това да мине, защото има 60 депутати от нас, 30 от ДПС, говоря приблизително, от “Има такъв народ, от “Да, България”, коментира Борисов.

Лидерът на ГЕРБ коментира и темата за вот на не доверие, по думите му коалицията вече сама се разпада, защото няма тема, по която да има единодушие.

„Те са се разцепили . За Македония лъжат – искат да продадат историята. За Украйна, за културата, за вътрешната сигурност да не говорим. Туризмът не знаят какво ще правят с украинските бежанци. В нито една сфера не знаят какво правят.”

Според Борисов вот на недоверие ще има, може да не е сега, а след месец-два.

„Народа избра това. Докато той не се вдигне и не каже, това е. Те се провалиха във всичко. Крадат енергетиката. Следващото правителство ще е в много тежка ситуация. Вместо лозя се правят солари. Кой ще плаща – българският народ. Сега и батерии. Извадихме документи за офшорна компания, с арбитраж в Париж.”

“Те се провалиха във всичко. Това, което правят сега, е да откраднат енергетиката с фирми от Кайманите, Джърси и къде ли не, и да поставят следващото управление във финансова безизходица”, посочи още лидерът на ГЕРБ.