Митрополит Киприан участва в Маратона на четенето

Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан участва в 17-ото издание на Маратона на четенето „Четяща Стара Загора“. Негови инициатори са Библиотека „Родина”, Регионална библиотека „Захарий Княжески” и Община Стара Загора. Тази година събитието е с призив и надежда, че опасните и изпълнени с тъга и страх години са останали зад гърба ни, с огромно желание за мир и здраве.

Владиката гостува на децата от ДГ № 3 „Ян Бибиян”, на които прочете „Бърза работа” от Ран Босилек, след което се наслади на специално подготвената за празника програма. Архиереят отговори на въпросите на любознателните малчугани, а всеки един от тях получи екземпляри от изданията за деца на Старозагорска света митрополия. В знак на благодарност, директорът на детското заведение Андреана Танева подари на митрополит Киприан керамична фигура, която да му напомня за децата от „Ян Бибиян”.

„Четяща Стара Загора” е част от Националната програма „Четяща България” и от „Походът на книгите”, организиран ежегодно от Асоциация Българска книга и Българската библиотечно-информационна асоциация и е част от Културния календар на Община Стара Загора.