Общинско състезание по безопасност на движението се проведе в Казанлък

Колоездачите от СУ „Екзарх Антим I” и ПГТТМ станаха първенците на Общинското състезание по безопасност на движението, което се проведе вчера в двора на СУ „Екзарх Антим I”.
Домакините от Антим се окичиха с първото място в I състезателна група. На второ място се класираха колоездачите от ОУ „Мати Болгария”, а на трето – ОУ „Никола Вапцаров”.

Във II състезателна група първенците от ПГ по транспорт и транспортен мениджмънт изпревариха конкурентите си от СУ „Екзарх Антим I”, които останаха на второто място. Първенците ще представят Казанлък на Областния кръг на състезанието.

В надпреварата участваха общо 7 отбора от 6 училища. Това бяха:
I състезателна група 5-7 клас
ОУ „Никола Й. Вапцаров” с ръководител Светослава Петрова
ОУ „Георги Кирков” с ръководител Станимир Недев
ОУ „Св. Паисий Хилендарски” с ръководител Пламен Караманов
ОУ „Мати Болгария” с ръководител Даниела Башкехайова
СУ „Екзарх Антим I” с ръководител Ганка Мушикова

II състезателна група 8-10 клас:
СУ „Екзарх Антим I” с ръководител Ганка Мушикова
ПГ по транспорт и транспортен мениджмънт с ръководител инж. Росица Цветкова

В първия етап учениците решаваха отборно писмен тест за правилата на движение по пътищата, а във втория етап те трябваше да покажат уменията си на трасе с препятствия. Велосипедистите от всички отбори трябваше да преодолеят дъска с ограничения, слалом от поредица от конуси, конуси между
окачени летви, люлка, осморка, клиновидна дъска и стойка с верига, преодоляване на широка дъска с прескок и спиране пред финал.
Те бяха оценявани от комисия и жури, членове на които бяха: Методи Маринов, Милена Иванова, Йордан Йорданов, инж. Невена Бочукова от СБА Казанлък, Апостол Терзиев, Николай Скляров и Владимир Ралев.

Организатор на състезанието е Община Казанлък. Надпреварата откриха зам.-кметът Лилия Цонкова и директорът на СУ „Екзарх Антим I” Радиана Стефанова.
В края на състезанието всички участници получиха спортни награди от Община Казанлък, СБА Казанлък с председател Невена Бочукова и СУ „Екзарх Антим I”. Домакините пък благодарихана комисията и журито с подаръци. Най-добрите отбори получиха почетни плакети, а СБА Казанлък отличи трима най-добри колоездачи в състезанието с грамоти.