Екипи от Община Казанлък и OП „КДПИС“ почистиха м. „Казмера”

Екип от Община Казанлък, съвместно с Общинското предприятие „Комунална дейност и поддръжка на инфраструктурата” организира почистване на местността „Казмера”. Жители от сегрегираната общност също се включиха в инициативата. Основните проблемни зони за почистване бяха: около ж.п. линията, в страни от околовръстния път, около и в дерето.

В местността има около 60 къщи, селскостопански постройки, в които живеят повече от 700 души. Жителите на местността са сформирали нерегламентирани сметища в близост до дерето, ж.п. линията и на други места извън техните къщи, както и в дворовете на постройките.

Предвижда се  и облагородяване с растения на част от бул.”Княз Александър Батенберг” в близост до кв.”Кармен” и м.”Казмера”. Инициативата  е част по проект „Социално-икономическа интеграция и подобрен достъп до образование” в община Казанлък.

Инициативата се провежда в рамките на интегриран проект „Социално-икономическа интеграция и подобрен достъп до образование в община Казанлък“, финансиран от Оперативна програма развитие на човешките ресурси и цели и изграждане на умения и възпитаване на отговорно поведение в жителите на сегрегираните зони и/или зони със смесено население.