Община Казанлък приема документи за ползване на социална услуга „Дневен център за подкрепа на лица с различни форми на деменция и техните семейства“

Започна приемът на документи за ползване на услуга „Дневен център за подкрепа на лица с различни форми на деменция и техните семейства“ в Казанлък.

Социалната услуга е разкрита в рамките на проект „Нова дългосрочна грижа за възрастните и хората с увреждания – етап 2“, финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020.

Центърът предлага услуги за лица с различни форми на деменция. Създадени са условия за цялостна грижа за тях през деня, свързани с предоставяне на храна, задоволяване на ежедневните, здравните, обучителните и рехабилитационните потребности, както и организация на свободното време. Материалната база и оборудването, с които разполага дневният център, са напълно съобразени с функционалностите му. Социалните услуги се предоставят от мултидисциплинарен екип, състоящ се от социални работници, медицински сестри, гериатричен специалист, трудотерапевти, психолог, психиатър и рехабилитатор.

Целите на услугата са създаване на възможност за независим живот на възрастните хора и хората с увреждания, извеждането им от специализираните институции.

Социалната Услугата „Дневен център за подкрепа на лица с различни форми на деменция и техните семейства“ се предоставя безвъзмездно на потребителите от община Казанлък за срок от 12 месеца, считано от 01 май, с капацитетът 40 потребителя. Работното време на Дневния център е от 8:00 до 17:00 часа в делничните дни.

Всеки желаещ да ползва услугата може да намерят повече информация относно необходимите документи и начина на кандидатстване на официалната страница на Община Казанлък.