Отличават 39 математици от 12 училища

 В навечерието на 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност ще се състои награждаване на ученици от община Стара Загора с постижения в областни, национални и международни състезания по математика.

В класирането участваха ученици от 2. до 12. клас, които бяха представени или от училището си, или индивидуално чрез родител, с резултатите си от 9 математически състезания през учебната 2021 – 2022 г.

Бяха получени 66 номинации, от които са отличени 39 ученици

На  5 май 2022 г. от 18:00 ч. в лапидариума на Регионалния исторически музей в гр. Стара Загора, г-жа Десислава Спиридонова ще връчи награди на победителите – ваучери за книги или спортни стоки на обща стойност 9900 лева.

Десислава Спиридонова е възпитаничка на Математическата гимназия в Стара Загора и ГПЧЕ „Ромен Ролан” – гр. Стара Загора с престижни класирания като ученик в математически състезания.

Младите старозагорски математици ще имат възможността да видят и получат награди и от други  успели математически шампиони : арх. Сиана Янчева, победителка в национални състезания по математическа лингвистика и медалистка от международен турнир в Полша през 1991 г., Велина Колева – възпитаничка на СУ „Васил Левски”  и Националната математическа гимназия – с класирания в медали от международни турнири в България – 1991 г.и Полша – 1991 г., Станимир Бойчев – възпитаник на Математическата гимназия в Стара Загора и медалист от международни турнири в България- 1988 г. и Казахстан – 1989 г.)