Мерки за недопускане на инциденти по време на абитуриентските балове

И тази година Областната дирекция на МВР – Стара Загора е предприела необходимите мерки за обезпечаване на обществения ред, безопасността на движението по пътищата и недопускане на инциденти по време на абитуриентските балове. В ход е традиционната кампания „Абитуриенти”. В тази връзка са проведени беседи, свързани с безопасността на движението по пътищата, с ученици на които предстои завършване на последния етап от училищното образование.

В дните, когато ще се провеждат абитуриентските балове ще има засилено полицейско присъствие в районите около учебните заведения, където ще се събират автомобили, с които ще бъдат извозвани абитуриентите, маршрутите на тяхното придвижване и заведенията, където ще се провеждат тържествата с цел осигуряване на обществения ред, както и недопускане на инциденти при организираното придвижване на абитуриентите.

На място полицейските екипи стриктно ще следят за недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и такива, които нямат свидетелство за управление на МПС. Пътните полицаи ще контролират и за други нарушения по Закона за движение по пътищата.

При констатиране на нарушения ще се взема отношение на място или по-късно на база записи от видеонаблюдение.

Ще се координират действията с организаторите на екскурзии за предпазване от инциденти по време на тържествата, а водачите на автобуси ще бъдат специално инструктирани.