Близо 60 предложения ще разгледат общинските съветници през май

На редовното си заседание за месец май, общинските съветници на Стара Загора ще разгледат близо 60 предложения. Това стана ясно след проведения днес Председателски съвет.

По време на сесията, местният парламент ще гласува на второ четене Правилник за организацията на дейността на общинско предприятие „Гробищни паркове“, както и своя Етичен кодекс.

Съветниците ще обсъдят и нова цена за ползване на лагери от ученици за летен отдих, гласи предложението за изменение и допълнение на Наредба за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Стара Загора.

По време на тридесет и деветото заседание на ОбС ще бъде гласувано приемане на Правилник за изменение на Правилник за условията и реда за предоставяне на финансова подкрепа за новородено или осиновено дете на територията на Община Стара Загора. В предложението е записано отпусканата сума да бъде автоматично актуализирана с размера на увеличението на минималната работна заплата в страната за съответния период.

Предстои утвърждаване на промени в Общинската транспортна схема, приемане на Програма за развитие на туризма на територията на Община Стара Загора за 2022 г. и отчета за изпълнението на програмата за изминалата година.

Съветниците ще разгледат и Декларация относно членството на Република Северна Македония в Европейския съюз.