Тържества по случай 24 май в Казанлък

Община Казанлък кани утре – 24 май 2022 г. малки и големи в 10,30 ч. на централния площад „Севтополис“, за да отпразнуваме заедно Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност!

Очаквайте богата празнична програма и много награди за най-заслужилите учители и ученици!

Празничната вечер е планирана с дефиле на казанлъшките абитуриенти от 19,00 ч. на сцената на площад „Севтополис“ под мотото „Пътят към новото начало“. Преди това красивите зрелостници на Казанлък по традиция ще преминат по централните улици, за да се поздравят със своите съграждани. Маршрутът на преминаването им е добре познат: площад пред Дом на културата „Арсенал“, ул.„Шейновска“, ул.“Шипченска епопея“, парк „Розариум“, ул.„Генерал Скобелев“, бул.„Освобождение“ (в участъка от кръговото кръстовище на парк „Розариум“ до ул.„Македония“ – паметника на ген.Михаил Скобелев), площад „Севтополис“. В посочените участъци ще има временно ограничение на движението в интервала от 17,00ч. до 20,30ч.

В 20,30 ч. ще започне празничният концерт на рок група „Остава“, които през 2022-ра отбелязват юбилейните 30 години на българската сцена.

Етикети:,