Випуск 2022 изпрати Стопанския факултет на Тракийския университет

Официално своите дипломи от Стопанския факултет на Тракийския университет получиха днес 106 бакалаври и 39 магистри. Младите икономисти завършват специалностите „Аграрна икономика“, „Регионална икономика“ и „Бизнес икономика“, а най-новите магистри на факултета са в специалностите „Финанси и счетоводство на фирмата“, „Икономика и управление на бизнеса“, „Икономика и мениджмънт на човешките ресурси“, „Икономически анализи и проекти за регионално развитие“, „Икономика на алтернативния туризъм“ и „Бизнес информационни технологии“.

„Поздравявам ви от името на кмета Живко Тодоров, всички ние се гордеем с вас! Надявам се да останете и да се развивате в нашия град“, обърна се към абсолвентите зам.-кметът по култура, туризъм и младежки дейности на Стара Загора Милена Желева. „Много пъти ще имате малки камъчета по пътя си, но те ще водят към други големи пътеки на развитието. Много пъти ще се затварят врати, но ще се отварят големи порти. Вярвайте, мечтайте и сбъдвайте. Най-доброто предстои“, допълни тя.

„Днешният ден е незабравим и тържествен не само за вас, абсолвенти, но и за целия Тракийски университет. Благодаря ви, че избрахте точно нас за доброто си образование и просперитет. Винаги сме смятали, че най-добрият избор на младите е да останат там, където са техните корени, да създадат семейство и да градят добро бъдеще. Горди сме с вашите постижения и ви пожелавам още по-големи успехи занапред“, каза в словото си ректорът на Тракийския университет доц. д-р Добри Ярков.

Деканът на Стопанския факултет доц. д-р Блага Стойкова също поздрави най-младите икономисти. „Скъпи абсолвенти, сърдечно ви благодаря за вашето участие в учебната и научно-изследователската дейност, за участието с доклади в конференциите, които провеждаме, за спортната и художествената самодейност. Ние – вашите преподаватели, сме горди с вашата активна позиция и с чувството ви за отговорност, проявено през годините на обучение и сме убедени във вашата ефективна реализация като висококвалифицирани специалисти в сферата на националната икономика. Желаем ви много сили и успех. На добър час и знайте, че вратата на Стопански факултет винаги е отворена“.

Добри думи и пожелания за успех отправиха още зам.-областният управител арх. Банко Банов, както и Жулиета Върлякова, заместник-министър на труда и социалната политика и възпитаник на Тракийския университет. „Търсете нови възможности, вие сте бъдещето!“, каза тя на младите специалисти.

23-ма отличници получиха подаръци и грамоти, а след това тържествено произнесоха своята клетва. 145 академични шапки полетяха в небето – символизирайки новото начало за младите хора.

На церемонията на форума пред старозагорската Алма матер официални гости бяха още ректорското и деканските ръководства на Тракийския университет, общински съветници, представители на различни бизнес организации и фирми, общественици, горди роднини и приятели на абсолвентите.

Красивото и емоционално тържество започна и завърши с музикален подарък – изпълнение на старозагорската рок-група „Downtown“, чиито солист е адв. Димо Димитров.