За кражби от училище и от частен дом, подсъдим ще търпи ефективно наказание

Районен съд – Казанлък одобри споразумение, постигнатото между 25-годишния С. Т., защитника му и представител на Районна прокуратура – Стара Загора – Териториално отделение – Казанлък, по силата на което подсъдимият ще търпи наказание в размер на една година и четири месеца „лишаване от свобода“, при първоначален „строг“ режим. От наложеното наказание ще бъде приспаднато времето, през което С. Т. е бил с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Пред съдебния състав  подсъдимият, който е осъждан за кражби, се призна за виновен в това, че в периода от 17.01.2022 г. до 27.01.2022 г. в     гр.Казанлък, в условията на опасен рецидив и на продължавано престъпление, на два пъти, от училище и от частен дом, чрез разрушаване и повреждане на прегради, здраво направени за защита на имот – счупване на прозорец, метална решетка, изкъртване на врата и каса на складово помещение, е отнел чужди движими вещи – три електромера и резервоар за вода, без съгласието на собствениците им, с намерение противозаконно да ги присвои.

В съдебна зала подсъдимият заяви, че разбира последиците от споразумението, съгласен е с тях, както и че доброволно е подписал споразумението и се отказва от разглеждане на делото по общия ред.

Одобреното споразумение е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда.