Окръжна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняеми и задържа четирима мъже за участие в организирана престъпна група за притежаване и разпространение на наркотици

Вчера, 18 май 2023 г., Окръжна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняеми Д.П., на 30 г., К.К., на 22 г., М.Д., на 20 г., и Д.К., на 22 г., за участие в организирана престъпна група, създадена с користна цел /получаване на доходи от престъпна дейност/ и с цел да се вършат престъпления – държане и разпространение на наркотични вещества – престъпление по чл. 321, ал. 3, т. 2, вр. ал.2 от Наказателния кодекс.  Д.П., К.К и М.Д. са обвинени и за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества в нарушение на установените от Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите правила – престъпление по чл. 354а, ал.2 от Наказателния кодекс.

Групата е действала на територията на обл. Стара Загора от началото на 2022 г. до момента. На 17.05.2023 г. са извършени претърсвания на множество адреси – къщи, апартаменти, както и автомобили, на територията на с. Ветрен и с. Тулово, общ. Мъглиж, обл. Стара Загора, както и в гр. Стара Загора, при които са били намерени и иззети наркотични вещества – марихуана – суха листна маса с общо тегло около 2,8 килограма и други веществени доказателства.

Четиримата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура-Стара Загора да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.