Пожарникарска Олимпиада в Словения 2022

В град Целе, Словения се провежда Пожарникарска Олимпиада, на която участва и мъжкия национален отбор по пожаро-приложен спорт на България. Отборът ни се състои от 10 участници Деньо Денев, Росен Маринов, Георги Георгиев, Велин Иванов, Любослав Пашев, Йордан Желев, Миахил Костов, Марин Маринов, Христо Христов и Християн Христов с треньорът Мирослав Ефтимов и кинезитерапевта Живко Хвойнев. На българските лъвове им предстои първо участие в олимпиадата в дисциплината “Изкачване на щурмова стълба” на 20 юли. Припомняме, че в Казанлък на Купа “Севтополис” Георги Георгиев подобри и собствения и националния си рекорд в “Изкачване на щурмова стълба” с време 14:22.

Момчетата преди да заминат за олимпийския форум в Словения, проведоха подготвителен лагер-сбор в морската ни столица Варна. По време на подготовката някои от състезателите показаха резултати, подобряващи техните лични постижения в индивидуалните дисциплини. В колективните дисциплни, на които бе отделено повече време, бе извършена стиковка на състезателите, подобрени бяха някои от елементите, което доведе до усъвършенстване на изпълнението им и реализиране на силни резултати.

На Пожарникарската Олимпиада в Словения България ще бъде представена от общо три формации – отбор мъже, отбор жени и отбор деца – млади огнеборци. Младите огнеборци са от IX-то ОУ „Панайот Волов“ Шумен. В Целе ще се състезават над 2600 олимпийци.