Двуметрови кукли, задвижвани от деца, оживяват на сцената в мюзикъла на „Allegra

След големия успех на спектакъла „Мечтатели”, Детско-юношеска студия за сценични изкуства „Allegra” са готови да представят на публиката нов авторски мюзикъл-фентъзи „Училище за магьосничества”. Премиерните дни са 9 и 10 ноември от 19.00 часа на сцената на Културен център „Стара Загора”. В първия премиерен ден – 9-ти ноември, залата ще бъде отворена безплатно за деца в неравностойно положение, като подарък от ДЮССИ „Allegra“. Желаещите да бъдат част от публиката – могат за заявят покани на фейсбук страницата на студията или в Агенция социално подпомагане.

В дните на премиерата децата от школата по изобразително изкуство ще наредят тематична изложба „Четирите елемента”.

Автор на либретото е Никола Райков – популярен у нас и по света детски писател и автор на книги-игри, а сценичната адаптация е на Радост Младенова – Арабаджиева. В спектакъла участват над 64 деца от трите школи в студията  – актьорско майсторство, балетна и вокална.

Приказната история в „Училище за магьосничества” ще пренесе малките зрители в свят на магии и митични същества, на битки за надмощие над стихиите, преплетени с истории за приятелство, любов и вечната битка на доброто и злото, но пречупени през цветната призма на  детската фантазия.

За мюзикъла са ушити  над 200 костюма, ръчно са изработени над 170 корони, както и специален декор, а четири двуметрови кукли ще оживеят на сцената, задвижвани от деца.

Автор на музиката, песните и звуковите ефекти в спектакъла е Алекс Кюн, с който студията работи отдавна, а приказните декори ще се допълват с 3D визуални ефекти.

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд “Култура” по програма за “Подкрепа на частни организации в областта на любителското изкуство ’21г.”,  с любезното съдействие на Община Стара Загора.